Πρωτοφανή προσπάθεια εκφοβισμού εργαζομένων του ΕΚΑΒ από τη διοίκηση του Κέντρου, καταγγέλλει το Σωματείο των Εργαζομένων.

Όπως αναφέρει  το Σωματείο, κλήθηκαν από τον αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ σε… απολογία οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην κινητοποίηση της περασμένης Πέμπτης, 20 Οκτωβρίου, έξω από τη Βουλή για την απόσυρση της τροπολογίας με την οποία ανοίγει η πόρτα του ΕΚΑΒ στους ιδιώτες.  Ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού έδωσε εντολή στο Γραφείο Κινήσεως να καλέσει τηλεφωνικά όσους εργαζόμενους συμμετείχαν στην κινητοποίηση της 20ης Οκτωβρίου για να παρουσιαστούν την Τετάρτη 26-10 και ώρα 10πμ στο γραφείο του.

«Τέτοιες ενέργειες προσβάλλουν τους εργαζόμενους γιατί δεν τους αναγνωρίζεται το δικαίωμα να συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις για το δίκαιο των αιτημάτων τους και των διεκδικήσεών τους στο πλαίσιο  της προσπάθειας για ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για τους ίδιους αλλά και για τους πολίτες που κάνουν χρήση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ» λέει ο πρόεδρος του Σωματείου, κ. Γιώργος Μαθιόπουλος.

Προσθέτει, δε, πως «δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται ενέργειες από πλευράς Διοίκησης και προσώπων που χρησιμοποιεί ως συνεργάτες της για να εμποδιστούν οι εργαζόμενοι στο δικαίωμα της απεργίας με διάφορους τρόπους ώστε να μην ενοχλείται το Υπουργείο Υγείας για τα συνεχιζόμενα προβλήματα του ΕΚΑΒ».

 Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αθηνών καλεί τους εργαζόμενους την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου και ώρα 9πμ στο αμφιθέατρο σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση με παράλληλη στάση εργασίας από 9πμ- 12πμ.

«Διγλωσσία»  στο υπουργείο Υγείας

Η επίμαχη κινητοποίηση της περασμένης Πέμπτης έξω από τη Βουλή είχε γίνει για την απόσυρση της τροπολογίας  που κατατέθηκε προς ψήφιση και παρέχει τη δυνατότητα στο ΕΚΑΒ «να συνάπτει συμβάσεις με αεροπορικές ή άλλες εταιρείες μεταφορών για μίσθωση μέσων, σε περίπτωση που τα δικά του μέσα δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών του, ύστερα από έγκριση του Υπουργού».

Ωστόσο, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων διαπιστώνουν ότι στην Αριστοτέλους μιλούν δύο… γλώσσες αναφορικά με τη μίσθωση ιδιωτικών μέσων  από το ΕΚΑΒ. Όπως εξηγούν «ο αναπληρωτής υπουργός κ. Παύλος  Πολάκης στην ομιλία του στη Βουλή μας κατηγόρησε ότι κακώς προχωρήσαμε σε κινητοποίηση γιατί δεν υφίσταται πρόθεση για ιδιωτικοποίηση του ΕΚΑΒ και αυτή η τροπολογία θα ισχύει μόνο σε έκτακτη ανάγκη». Άλλα  όμως ειπώθηκαν στη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι του Σωματείου με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στην Βουλή, καθώς «ενημερωθήκαμε  ότι δεν είναι αντίθετοι σε σύναψη συμβάσεων με ιδιωτικές εταιρείες εφ’ όσον χρειαστεί». Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας  Ξανθός σε συνάντηση του με εκπροσώπους εργαζομένων στην Κρήτη διαφοροποιήθηκε επί της τροπολογίας. «Υπάρχει έλλειψη συντονισμού τελικά ή γίνεται κάτι εσκεμμένα; » διερωτώνται οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του ΕΚΑΒ. 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook