Κατηγορίες για το φόνο οκτώ ηλικιωμένων αντιμετωπίζει μια 49χρονη νοσοκόμα από το Οντάριο του Καναδά, η οποία εμφανίστηκε χθες ενώπιον δικαστηρίου.

Θύματα της Elizabeth Tracey Mae Wettlaufer ήταν ηλικιωμένοι από 75 έως 96 ετών που φιλοξενούνταν σε δύο οίκους ευγηρίας στην πόλη Woodstock όπου εργάστηκε η Wettlaufer.

Σύμφωνα με την αστυνομία σε επτά από τα θύματα δόθηκε μοιραία δόση κάποιου φαρμάκου.

Πρόκειται για πέντε γυναίκες και τρεις άνδρες που διέμεναν στα γηροκομεία Caressant Care και το Meadow Park.

«Στα θύματα δόθηκε κάποιο φάρμακο… προφανώς σε αυτούς τους χώρους φιλοξενίας υπάρχουν διάφορα φάρμακα», τόνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας σε συνέντευξη Τύπου, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δώσει πληροφορίες για το πιθανό κίνητρο της γυναίκας.

Η κόρη ενός από τα θύματα δήλωσε πως ένιωθε σαν κάτι να της έχει ξεφύγει όταν ο 75χρονος πατέρας της Aprad Horwath έφυγε από τη ζωή στο Meadow Park. «Δεν θέλεις να το πιστέψεις μέχρι που το ακούς στο ραδιόφωνο και ακόμα και τότε δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις», είπε η Susan Horvath σε ραδιοφωνική της συνέντευξη. «Ήθελα να μιλήσω για τον μπαμπά μου για να ξέρει ο κόσμος τι του συνέβη αντί να θεωρεί απλώς πως ‘α, έπαθε εγκεφαλικό’ ή’ ‘α, ήταν μεγάλος’».

Σύμφωνα με το προφίλ της Wettlaufer στο Facebook σπούδασε θεολογία στο  London Baptist Bible College πριν ασχοληθεί με τη νοσηλευτική στο Conestoga College του Οντάριο.

Όπως επισημαίνει το BBC, σε ανάρτησή της από τον Σεπτέμβριο του 2015 περιέγραφε τον αγώνα της να ξεπεράσει τον εθισμό της στο αλκοόλ. «Η ίδια η φωνή μου μού φώναξε μέσα στο σκοτάδι. Τα χέρια άλλων ανθρώπων με σήκωσαν όταν επέλεξα το φως. Πριν ένα χρόνο από σήμερα ξύπνησα και δεν ήμουν νεκρή. 365 μέρες καθαρή και νηφάλια», έγραψε.

Οι θάνατοι των ηλικιωμένων έγιναν από το 2007 έως το 2014.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook