Αλλεπάλληλες παρεμβάσεις για το προσφυγικό-μεταναστευτικό πραγματοποίησε στις 24/10/2016, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Στην πρώτη του παρέμβαση ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι: «Είναι δεδομένο ότι στο πρώτο μισό του αιώνα που διανύουμε θα γνωρίσουμε πρωτοφανείς μετακινήσεις πληθυσμών. Η δήθεν φιλανθρωπία που οδηγεί τους ανθρώπους να ζούνε στοιβαγμένοι σε ακατάλληλους καταυλισμούς όπως στα νησιά του Αιγαίου ή στη «ζούγκλα» του Καλαί, είναι στην πραγματικότητα απάνθρωπη και εξυπηρετεί μονάχα το κοινωνικό ντάμπινγκ που επιχειρούν οι πολυεθνικές».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Γι’ αυτό και πρέπει να αλλάξουν εδώ και τώρα οι αναποτελεσματικοί και άδικοι κανόνες του Δουβλίνο ΙΙΙ. Ειδικά, πρέπει να καταργηθούν άμεσα οι διατάξεις περί χώρας πρώτης εισόδου, που η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί να εφαρμόσει ξανά, τώρα που εισπράττει τον λογαριασμό της ανεύθυνης μεταναστευτικής της πολιτικής. Μιας μεταναστευτικής πολιτικής της οποίας το βάρος επιχειρεί να φορτώσει στην Ελλάδα επιστρέφοντας πίσω πρόσφυγες από τη Γερμανία. Έτσι σχεδιάζει, μια και στην Ελλάδα βρίσκει μία πάντα πρόθυμη κυβέρνηση του χεριού της, μία κυβέρνηση που τώρα μόλις κατάλαβε, ένα χρόνο μετά, ότι δεν εφαρμόζονται οι μετεγκαταστάσεις. Όλα αυτά ενώ κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα de facto ακύρωσης της γραπτής συμφωνίας για τις μετεγκαταστάσεις».

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς είπε: «Επομένως πρέπει να απαιτήσουμε μετεγκαταστάσεις εδώ και τώρα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και ισότιμη κατανομή μέσα στην Ε.Ε. Δε θα πρέπει ο Ελληνικός λαός να πληρώσει τις αντιπαραθέσεις και την κοντόφθαλμη πολιτική των κρατών-μελών της Ένωσης».

Στη δεύτερη παρέμβασή του αργά το βράδυ της 24ης Οκτωβρίου ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι: «Η κατάσταση στα hot-spots των νησιών του Αιγαίου έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι συγκρούσεις μεταξύ των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη. Αυτή τη στιγμή έχουν εγκλωβιστεί στα νησιά του Αιγαίου πάνω από 14.000 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες. Ταυτόχρονα η Τουρκία υποθάλπει τη λειτουργία δουλεμπορικών κυκλωμάτων που φέρνουν πρόσφυγες όχι μόνο στα νησιά του Αιγαίου αλλά και στον Έβρο, στη Θράκη».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπήρξε πλήρης αποτυχία  να δοθεί λύση στο προσφυγικό και να απαλλάξει την Ελλάδα από το άχθος των χιλιάδων προσφύγων που κατακλύζουν κάθε γωνιά της χώρας. Από τις 66.400 μετεγκαταστάσεις προσφύγων που υποτίθεται ότι θα γίνονταν από Ελλάδα στις χώρες της Ε.Ε. έχουν γίνει εδώ και ένα χρόνο μόνο 5.200».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Πού θα πάει αυτή η κατάσταση; Πότε θα αρχίσει η δρομολόγηση των 6.000 μετεγκαταστάσεων μηνιαίως; Η φτωχοποιημένη Ελλάδα δεν αντέχει πλέον άλλους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες. Δεν αντέχει τα παιχνίδια του Σουλτάνου. Δεν ανέχεται την προκλητικότητα της Τουρκίας. Δεν ανέχεται την αδιαφορία των Βρυξελλών και την υποκρισία των δήθεν εταίρων μας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook