Για “ανίερες επιθέσεις” κάνει λόγο ο δήμαρχος Χανίων Τ. Βάμβουκας απαντώντας στον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Χανιά 100/5 που χθες σε συνέντευξη τύπου καταλόγισε στη δημοτική αρχή απουσία αυτοδιοικητικής συνείδησης και κουλτούρας.

Στην ανακοίνωση απάντησή του, αναφέρει συγκεκριμένα:

“Ο κ. Παπαδογιάννης δεν μπόρεσε να υστερήσει έναντι των άλλων παρατάξεων της μειοψηφίας, Μ. Σκουλάκη και Γ. Σαρρή, που επιδόθηκαν ανεπιτυχώς τελευταία σε μια προσπάθεια μηδενισμού και συκοφάντησης της δημοτικής αρχής και του έργου της. 
Υπάρχουν, ωστόσο, κάποια βασικά ζητήματα για τα οποία οφείλει να δώσει εξηγήσεις ο κ. Παπαδογιάννης, αφού επικαλείται “αυτοδιοικητική συνείδηση” και εξηγούμαστε: 

– Γιατί τους ίδιους πιο συμφέροντες όρους αναχρηματοδότησης του ίδιου δανείου, τους ψήφισε πριν λίγο διάστημα μαζί με την υπόλοιπη μειοψηφία, ενώ, όταν για τυπικούς λόγους ξανατέθηκε το θέμα προς ψήφιση, το καταψήφισε;

– Γιατί πριν ένα χρόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο ο ίδιος ήταν ένθερμος υποστηρικτής της αγοράς του κτηρίου της νέας βιβλιοθήκης, ψηφίζοντας τη σχετική εισήγηση, ενώ μετά από ένα χρόνο το καταψήφισε με ακριβώς τα αντίθετα επιχειρήματα; Τα πρακτικά του Δ.Σ. αποτελούν αδιάψευστη απόδειξη, στα οποία ο κ. Παπαδογιάννης μπορεί να ανατρέξει, αντί να διασπείρει ψευδείς πληροφορίες για το κόστος κτήσης του κτηρίου, που προορίζεται για τη νέα βιβλιοθήκη.

-Το ίδιο δυστυχώς ισχύει και για το ότι χρεώνει την απώλεια χρημάτων και την απραξία για τα Νεώρια στην παρούσα δημοτική αρχή, που βρήκε ληγμένη παραχώρηση, αντί να ρίξει τις ευθύνες εν μέρει στη δική του θητεία και κυρίως σε εκείνη του κ. Σκουλάκη, που δεν έπραξαν τα δέοντα κατά διάρκεια της προηγούμενης παραχώρησης. Ο κ. Παπαδογιάννης δήθεν ξέχασε ότι τα Νεώρια παραχωρήθηκαν ξανά στο Δήμο πριν λίγες μέρες, μετά από αγώνα της παρούσας δημοτικής αρχής, που κλήθηκε να πείσει τον Υπουργό και τις Υπηρεσίες ότι δεν θα δείξει την ίδια με τους προηγούμενους αναξιοπιστία ως προς την εκπλήρωση των όρων, για να μας τα παραχωρήσουν ξανά.

– Όσο για το κτήριο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, του οποίου την ανέγερση προχωράμε, ας μας εξηγήσει ο κ. Παπαδογιάννης αν είναι πιο ωφέλιμο για τους δημότες να μεταφερθούν εκεί υπηρεσίες, όπως είχε σχεδιάσει η προηγούμενη δημοτική αρχή,  ή να γίνει εκμετάλλευση ενός ακινήτου με μεγάλη εμπορική αξία, ώστε να αποφέρει σημαντικά έσοδα στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο άρα και στους δημότες, στους οποίους και ανήκει.

Η δημοτική αρχή δεν πτοείται από όλες αυτές τις ανίερες επιθέσεις και συνεχίζει σταθερά το ωφέλιμο και παραγωγικό της έργο για τον Δήμο μας σε όλους τους τομείς”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook