Το Χρυσό (Gold) Βραβείο στο διαγωνισμό των Best City Awards που αφορούσε τις ελληνικές πόλεις που προωθούν την καινοτομία, έλαβε ο Δήμος Πλατανιά ο οποίος διακρίθηκε στην ενότητα «Βιώσιμη Πόλη» (Liveable City) και ειδικότερα στην Κατηγορία «Πολιτισμός» για το έργο «Ανάδειξη του Ορθόδοξου Πολιτιστικού Αποθέματος του Νομού Χανίων».

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων η Τελετή Απονομής των Best City Awards στην οποία και έδωσαν το παρών, προκειμένου να παραλάβουν και το σχετικό βραβείο, ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γαβριήλ Κουρής. 

Σημειώνεται ότι το Χρυσό (Gold) Βραβείο καινοτομίας απονεμήθηκε σε 16 Δήμους συνολικά (μεταξύ των οποίων και ο Πλατανιάς) από τους 325 Δήμους της χώρας, ενώ σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης, την εν λόγω διάκριση έλαβαν μόλις δύο Δήμοι (Δήμος Πλατανιά και Δήμος Ηρακλείου).

Με αφορμή την εν λόγω βράβευση του Δήμου Πλατανιά ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαλανδράκης δήλωσε τα εξής: 

«Πραγματικά αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια που ο Δήμος Πλατανιά συγκαταλέγεται μεταξύ των πόλεων που καινοτομούν σε εθνικό επίπεδο, λαμβάνοντας μάλιστα το χρυσό βραβείο στην κατηγορία του Πολιτισμού για το έργο της Ανάδειξης του Ορθόδοξου Πολιτιστικού Αποθέματος του Ν. Χανίων. Ένα έργο, για το οποίο είχαμε πιστέψει εξ’ αρχής ως Δημοτική Αρχή – αλλά και προσωπικά – στη σπουδαιότητα του και το οποίο υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, μέσα σε δύο δημοτικές περιόδους και μέσα από την κοπιαστική και επίμονη προσπάθεια της Υπηρεσίας, καθώς και την αγαστή συνεργασία των δύο Ιερών Μητροπόλεων του τόπου μας και της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης ( της οποίας ψηφοποίησαμε  τη  μοναδικής αξίας βιβλιοθήκης της) , πετυχαίνοντας αν μη τι άλλο, να βελτιώσουμε τη δυνατότητα προσέγγισης πολιτών και τουριστών στα εκκλησιαστικά κειμήλια και μοναστήρια του τόπου μας, αναδεικνύοντας με σύγχρονους και ελκυστικούς τρόπους το περιεχόμενο των συλλογών τους, μοναδικών για την ελληνική επικράτεια και δημιουργώντας τις απαραίτητες ψηφιακές υποδομές και υπηρεσίες. Ευχαριστώ θερμά όλους όσους εργάστηκαν για να φέρουν εις πέρας αυτό το σημαντικό έργο και ελπίζουμε (το έργο) να είναι τόσο χρήσιμο και αποδοτικό όσο και ο κόπος που καταβάλαμε για την υλοποίηση του».


 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Το έργο «Ανάδειξη του Ορθόδοξου Πολιτιστικού Αποθέματος του Νομού Χανίων» για το οποίο βραβεύθηκε ο Δήμος στον ανωτέρω διαγωνισμό, υλοποιήθηκε από τον Δήμο Πλατανιά, ως δικαιούχο φορέα, σε συνεργασία με την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) και αφορούσε το σχεδιασμό και τη δημιουργία μιας καινοτόμας Διαδικτυακής Πύλης (www.libraryoac.gr) η οποία προβάλει και αναδεικνύει με σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία τους εκκλησιαστικούς θησαυρούς, τις συλλογές των μοναστηριών και γενικότερα την ορθόδοξη πολιτιστική κληρονομιά του Ν. Χανίων. Στο πλαίσιο του έργου υπήρξε επίσης ψηφιοποίηση και ηλεκτρονική τεκμηρίωση του διαθέσιμου πολιτιστικού αποθέματος και ανάπτυξη ποικίλων ψηφιακών εφαρμογών και υπηρεσιών για την αποτελεσματική προβολή και ανάδειξη του πολιτιστικού περιεχομένου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook