Mε την υιοθέτηση της «Διακήρυξης του Ναντζίνγκ» ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Παγκόσμιου Φόρουμ των Ιστορικών και Πολιτιστικών πόλεων που πραγματοποιήθηκε στην παλιά πρωτεύουσα της Κίνας 23-25 Οκτωβρίου υπό την αιγίδα της UNESKO.

H προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των πόλεων σύμφωνα με το κείμενο της Διακήρυξης αποτελεί πολύτιμο και αναγκαίο εργαλείο για την επίτευξη των 17 στόχων που προβλέπει η Ατζέντα 2030 των Ηνωμένων Εθνών για την αειφόρο ανάπτυξη στο πλαίσιο της πρόσφατης συμφωνίας σε παγκόσμιο επίπεδο της σύσκεψης Habitat III του ΟΗΕ.

Η πόλη του Ηρακλείου συμμετέχει πια ενεργά στο Δίκτυο των Iστορικών και Πολιτιστικών πόλεων της UNESCO.

Με βάση τη Διακήρυξη δεσμεύεται πλέον στην εφαρμογή στρατηγικών αλλά και των μηχανισμών που βασίζονται στην πολιτιστική κληρονομιά, την πολιτιστική δημιουργικότητα, τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σε θέματα οικολογίας και περιβάλλοντος και τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού κ. Gian Andrea Garancini που εκπροσώπησε το Δήμο Ηρακλείου στο Φόρουμ,είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με Δημάρχους και Αντιδημάρχους Ιστορικών και Πολιτιστικών πόλεων, απ΄όλο τον κόσμο θεμελιώνοντας νέες συνεργασίες που θα ενταχθούν στο στρατηγικό σχέδιο της Δημοτικής Αρχής για την εξωστρέφεια της πόλης σε τουριστικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Επίσης ο κ. Garancini είχε διμερή συνάντηση με την Διευθύντρια της UNESCO κ. Jyoti Ηosagrahar για θέματα που αφορούν την ένταξη του Μινωικού πολιτισμού στην Παγκόσμια Πολιτιστική κληρονομιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook