Με την ομάδα εθελοντών του WWF Ελλάς, συναντήθηκε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Κ. Μαμουλάκης.

Οι εθελοντές με επικεφαλής τον κ. Κ. Παραγκαμιάν παρουσίασαν στη δημοτική αρχή την κατάσταση του υγροβιότοπου του Αλμυρού και ζήτησαν από τον κ. Μαμουλάκη την ενεργή στήριξη του δήμου στις προσπάθειες αναβάθμισής του.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε τους εθελοντές για την πολύτιμη βοήθειά τους, ζήτησε από την οργάνωση να παραμείνει δίκαιος, αλλά αυστηρός κριτής της δημοτική αρχής.
Παράλληλα αναφέρθηκε στα πενιχρά μέσα που ο δήμος διαθέτει, στην έλλειψη πόρων, αλλά και δικαιοδοσίας σε κάποιες περιπτώσεις, έτσι ώστε να μπορεί να παρέμβει ουσιαστικά. Τόνισε όμως πώς υπάρχει η πολιτική βούληση από τη δημοτική αρχή, να μπει ένα τέρμα στο καθεστώς των καταπατήσεων, της ρύπανσης και της περιβαλλοντικής υποβάθμισης του μοναδικού υγροβιότοπου.
Ενημέρωσε επίσης τα στελέχη του WWF για τη διαδικασία κτηματογράφησης που έχει ξεκινήσει στην περιοχή, αλλά και για τη διαδικασία ολοκλήρωσης του καθαρισμού του Αλμυρού, από το πολεμικό υλικό που βρίσκεται δεκαετίες τώρα στον πυθμένα του.

Κλείνοντας το χαιρετισμό του ο Κ. Μαμουλάκης ευχήθηκε η συνεργασία αυτή να αποτελέσει το ξεκίνημα μιας μόνιμης και διαρκούς σύμπραξης δήμου και οργάνωσης, με στόχο την περιβαλλοντική αναβάθμιση ολόκληρου του Μαλεβιζίου.