Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για την Επέτειο της 28ης  Οκτωβρίου 1940:

           “Η 28η Οκτωβρίου 1940 υπήρξε η αφετηρία ενός μεγάλου Αγώνα. Ο Ελληνικός στρατός, αψηφώντας την υπεροπλία των Ιταλικών φασιστικών δυνάμεων, αντιμετώπισε στα βουνά της Αλβανίας την εχθρική επίθεση και κατόρθωσε να απωθήσει τους εισβολείς,  αποτρέποντας το πέρασμά τους προς τα εδάφη της χώρας μας.
           

Η αυτοθυσία, η τόλμη, η αποφασιστικότητα και ο πατριωτισμός των Ελλήνων –σε μια περίοδο διαρκούς προέλασης των Δυνάμεων του Άξονος– έδωσαν ελπίδα στα έθνη του κόσμου που δέχονταν την απειλή της βαρβαρότητας και του ολοκληρωτισμού.
      

Η 28η Οκτωβρίου 1940 συμβολίζει διαχρονικά: την αντίσταση ενός λαού, το ψυχικό σθένος  και την αυταπάρνησή του, την ατομική και συλλογική πορεία προς την Αξιοπρέπεια και την Ελευθερία.
         

Η εφετινή Επέτειος του ιστορικού «Όχι» του 1940, βρίσκει και πάλι την χώρα μας σε μια κρίσιμη συγκυρία, ενώ στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή υπάρχει επικίνδυνη αστάθεια. Είναι απαραίτητο να είμαστε σε εγρήγορση, ως πολίτες και ως χώρα, προχωρώντας με σύνεση, ομοψυχία και αλληλεγγύη. Οφείλουμε, συνάμα, να διατηρήσουμε ζωντανή την πολύτιμη κληρονομιά των θυσιών και των αγώνων που χρειάστηκαν για την Ελευθερία και την εθνική μας ανεξαρτησία.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook