Το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης απένειμαν στον κ. Σκεύο Παπαϊωάννου, Kαθηγητή Κοινωνιολογίας, πρώην Πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνιολογίας και πρώην Κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, τον τίτλο του Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016, στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκ μέρους του Μητροπολίτη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου ο Πατήρ Nικόλαος Nικηφόρος, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης, ο Δήμαρχος Ανωγείων κ. Μανόλης Καλλέργης, ο Αναπληρωτής Πρύτανη κ. Κωνσταντίνος Σπανουδάκης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Μανώλης Ακουμιανάκης, ο Διευθυντής της Δ/θμιας Εκπαίδευσης κ. Ανδρέας Ταξάκης, ο τέως Δήμαρχος Ανωγείων κ. Γεώργιος Κλάδος, ο τέως Διευθυντής της Νεφρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου κ. Γεώργιος Νικολακάκης, ο τέως Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Μιχάλης Δαμανάκης, ο τέως Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Αγωγής κ. Παναγιώτης Μιχαηλίδης, ο πρώην Πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών κ. Γεώργιος Νικολακάκης, η πρώην Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνιολογίας κα Αλίκη Λαβράνου, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Μανόλης Κουκουράκης, Καθηγητές, υπάλληλοι του Ιδρύματος, φοιτητές και πλήθος κόσμου.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Αναπληρωτής Πρύτανη, κ. Κωνσταντίνος Σπανουδάκης, o Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνιολογίας κ. Ιωάννης Ζαϊμάκης, ο Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος, Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Γεώργιος Τσιώλης, ενώ ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνιολογίας κ. Εμμανουήλ Τζανάκης παρουσίασε το έργο του τιμώμενου.

H απονομή πραγματοποιήθηκε από τον Κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, Καθηγητή Δημήτριο Μυλωνάκη. Ο Αναπληρωτής Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Κωνσταντίνος Σπανουδάκης πρόσφερε αναμνηστικό δώρο (βιβλίο) στον τιμώμενο και ο Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνιολογίας κ. Ζαϊμάκης του πρόφερε μια γκραβούρα. Ο Καθηγητής κ. Σκεύος Παπαϊωάννου μίλησε στο κοινό και ανέλυσε το θέμα: «Κοινωνιολογία και Κρίση».

Στο τέλος της βραδιάς η κα Μαρία και η κα Ειρήνη Μπαρουξή παρουσίασαν μουσικό πρόγραμμα οι οποίες καταχειροκροτήθηκαν.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Τμήμα Κοινωνιολογίας ευχαριστούν θερμά όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Για την οργάνωση της τελετής ευχαριστεί το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης κα Μαρία Παπαδάκη, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων και την Γραμματέα του Τμήματος Κοινωνιολογίας κα Μαρίνα Μουνδριανάκη.