Με 25 ψήφους υπέρ και 4 λευκά αναδείχθηκε γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος, Λάμπρος Γούλας από την παράταξη “Χανιά 100/5”, του Άρη Παπαδογιάννη. Ο κ.Γούλας προτάθηκε ομόφωνα από την παράταξη του κ.Παπαδογιάννη καθώς η έτερη δημοτική παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας δηλαδή του κ.Σαρρή δεν πρότεινε άτομο γιατί απείχε από την διαδικασία.

Ο κ.Γούλας μετά την εκλογή του,ανέφερε οτι είναι τιμή για τον ίδιο σε αυτή την θέση.”Ενα μεγάλο ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνετε και απο την μεριά μου θα κάνω τα πάντα για να έχουμε καλές και γόνιμες συνεδριάσεις.” Ο κ.Βάμβουκας απο την μεριά του ευχήθηκε καλή αρχή και να υπάρξει στο μέλλον μια καλή συνεργασία που θα βοηθήσει στην άρτια διεξαγωγή των δημοτικών συμβουλίων.

Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας  έγιναν οι σχετικές τοποθετήσεις απο τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Η δημοτική παράταξη του κ.Σαρρή απείχε από την ψηφοφορία καθώς όπως είπε από την στιγμή που η δημοτική του σύμβουλος κ.Βουτετάκη παραιτήθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας θα ήταν ανακόλουθο από την παράταξη του να συμμετάσχει στην εκλογή νέας γραμματείας.

Η ίδια,η κ.Βουτετάκη, πριν την ψηφοφορία είπε οτι η παραίτηση αποτελούσε πολιτική έκφραση διαμαρτυρίας για τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος και αδυνατεί να επιλύσει. Μάλιστα όπως ανέφερε σημαντικό ρόλο στην απόφαση της έπαιξε ο θάνατος του άστεγου Θωμά Δεληγιαννίδη. “Μια ενδεχόμενη λοιπόν συμμετοχή της παράταξης του στην διαδικασία θα ακύρωνε αυτή την πράξη διαμαρτυρίας ” όπως είπε. Ο κ.Σαρρής ωστόσο τόνισε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα απορρίψουν ή οτι δεν δέχονται τον νέο γραμματέα. Ακόμη τόνισε ότι “Εμεις δεν θέλουμε να φθείρουμε την δημοτική αρχή και να ισοπεδώσουμε τα πάντα. Δεν θεωρούμε την θέση του γραμματέα ως κάτι το τυπικό αλλα μια θεσμική έκφραση.”

Ο κ.Παπαντωνάκης όπως και στην προηγούμενη εκλογή γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου απείχε απο την διαδικασία καθώς όπως τόνισε “Η θέση μας καταψήφισε τον παλιό Καλλικράτη και θα τον καταψηφίσουμε και τον νέο παρόλο που οι νέες παρατάξεις συμφώνησαν με αυτό. Το λεγόμενο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου δεν είναι προεδρείο καθώς δεν συμμετέχει στην διαμόρφωση πολιτικής στον δήμο αρα εμείς δεν συμμετέχουμε στην διαδικασία διαμόρφωσης του νέου συμβουλίου, αυτό είναι επίφαση δημοκρατίας.”

Από την πλευρά του ο κ.Παπαδογιάννης χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την στάση του κ.Σαρρή να μην συμμετάσχει σε αυτή την διαδικασία καθώς μέχρι σήμερα είχε στηρίξει τον θεσμό εκλέγοντας γραμματέα.

Τελευταία τοποθέτηση ήταν αυτή του κ.Ρίζου ο οποίος και αυτός δήλωσε οτι απέχει από την διαδικασία ενώ η πράξη διαμαρτυρίας της κ.Βουτετάκη τον βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook