Συνεδριάζει σήμερα το \”Συμβούλιο των Διοικητών\” του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Οικονομικοί κύκλοι στην αμερικανική πρωτεύουσα αναφέρουν ότι οι δηλώσεις του αντιπροσώπου της Βραζιλίας, Πάολο Μπατίστα, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν πρέπει να δοθούν άλλα χρήματα στην Ελλάδα, προκάλεσαν αντιδράσεις από την πλευρά αντιπροσώπων-μελών ευρωπαϊκών χωρών.

Σύμφωνα με τον Βραζιλιάνο αντιπρόσωπο, η χορηγία μιας νέας μεγάλης χρηματικής δόσης στην Ελλάδα έχει \”αβέβαιες προοπτικές\”, ισχυριζόμενος ότι η απόφαση της συνόδου κορυφής της ΕΕ για προτεινόμενη συμμετοχή των ιδιωτών έχει \”στοιχεία ασάφειας\” και \”είναι ανεπαρκής\”. Ο κ. Μπατίστα θεωρεί ότι το Ταμείο έδωσε αρκετά χρήματα στην Ελλάδα και δεν πρέπει να δοθεί επιπρόσθετη βοήθεια, καθώς \”το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο\”.

Όπως δήλωσε ο αντιπρόσωπος της Βραζιλίας, η νέα γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, έχει μια \”ιδανική ευκαιρία\” για να διαλύσει τις υποψίες για μεροληψία προς όφελος ευρωπαϊκών χωρών και ότι η περίπτωση της Ελλάδας θα είναι η \”πρώτη μεγάλη απόφαση\” που θα λάβει ως επικεφαλής του Ταμείου.

 

PROTO THEMA

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook