Συνεδριάζει σήμερα το "Συμβούλιο των Διοικητών" του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Οικονομικοί κύκλοι στην αμερικανική πρωτεύουσα αναφέρουν ότι οι δηλώσεις του αντιπροσώπου της Βραζιλίας, Πάολο Μπατίστα, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν πρέπει να δοθούν άλλα χρήματα στην Ελλάδα, προκάλεσαν αντιδράσεις από την πλευρά αντιπροσώπων-μελών ευρωπαϊκών χωρών.

Σύμφωνα με τον Βραζιλιάνο αντιπρόσωπο, η χορηγία μιας νέας μεγάλης χρηματικής δόσης στην Ελλάδα έχει "αβέβαιες προοπτικές", ισχυριζόμενος ότι η απόφαση της συνόδου κορυφής της ΕΕ για προτεινόμενη συμμετοχή των ιδιωτών έχει "στοιχεία ασάφειας" και "είναι ανεπαρκής". Ο κ. Μπατίστα θεωρεί ότι το Ταμείο έδωσε αρκετά χρήματα στην Ελλάδα και δεν πρέπει να δοθεί επιπρόσθετη βοήθεια, καθώς "το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο".

Όπως δήλωσε ο αντιπρόσωπος της Βραζιλίας, η νέα γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, έχει μια "ιδανική ευκαιρία" για να διαλύσει τις υποψίες για μεροληψία προς όφελος ευρωπαϊκών χωρών και ότι η περίπτωση της Ελλάδας θα είναι η "πρώτη μεγάλη απόφαση" που θα λάβει ως επικεφαλής του Ταμείου. 

PROTO THEMA