Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού από την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου με κύριο χαρακτηριστικό τις πολυαναμενόμενες βροχές, οι οποίες αναμένεται να σημειωθούν σε ολόκληρη την Κρήτη με τα σημαντικότερα όμως ύψη βροχής να περιορίζονται στις κεντρικές και δυτικές περιοχές του νησιού.

Η αλλαγή αυτή του καιρού οφείλεται στην διέλευση ενός Βαρομετρικού χαμηλού το οποίο κινείται στην περιοχή του Ιονίου με νότια κατεύθυνση επηρεάζοντας τον καιρό στη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο και στη συνέχεια και την Κρήτη. Δυστυχώς στη συνέχεια κινείται ακόμη νοτιότερα προς τις ακτές της Β. Αφρικής και εξασθενεί σημαντικά.

Αν η κίνηση του Βαρομετρικού αυτού χαμηλού ήταν προς τα ανατολικά τότε θα αναμέναμε πολύ υψηλότερα ύψη βροχής σε ολόκληρη την Κρήτη, πιθανότητα που εμφανίσθηκε στα προγνωστικά μοντέλα τις προηγούμενες ημέρες αλλά με τα νεότερα στοιχεία δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται. Παρά το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο ότι με τα μέχρι τώρα στοιχεία των προγνωστικών μοντέλων σημειώνεται μία σταθερή τάση για εμφάνιση βροχοπτώσεων και στην Κρήτη και ευχή όλων είναι να επιβεβαιωθεί με τον καλύτερο τρόπο.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες είναι η ακόλουθη :

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου

Γενικά καλός θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη την Κρήτη με νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι στη δυτική Κρήτη θα είναι από Βόρειες διευθύνσεις 2-3  Μποφώρ με εξαίρεση τα δυτικά των Χανίων όπου θα φθάνουν τα 3-4 Μποφώρ με πρόσκαιρη ενίσχυση τους  τις βραδινές ώρες,  στα Ανατολικά θα είναι από ΒορειοΔυτικές διευθύνσεις με ένταση τα 3-4 Μποφώρ και στα νότια διαφόρων διευθύνσεων 3-4 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16°C η ελάχιστη και η μέγιστη στους 24°C.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου

Σταδιακή αύξηση των νεφώσεων στη δυτική Κρήτη με πιθανότητα για βροχές πριν από τις μεσημβρινές ώρες οι οποίες κατά περιόδους θα συνεχίσουν μέχρι τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη Κρήτη ο καιρός γενικά θα είναι καλός, μετά το μεσημέρι όμως αναμένεται σταδιακή αύξηση των νεφώσεων και πιθανά θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται και βροχές από την κεντρική Κρήτη και ανατολικότερα. Οι άνεμοι στη δυτική Κρήτη θα πνέουν από ΒορειοΑνατολικές διευθύνσεις στα 3-4 Μποφώρ, ενώ στα ανατολικά θα διατηρηθούν Βόρειοι με ένταση 2-3 Μποφώρ και στα νότια Ανατολικών διευθύνσεων ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16°C έως 22°C.

Σάββατο 29 Οκτωβρίου

Νεφώσεις με βροχές αναμένονται  στις περισσότερες περιοχές της Κρήτης. Ένταση των βροχοπτώσεων ενδεχομένως θα σημειωθεί στις κεντρικές και δυτικές περιοχές της Κρήτης τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου μέχρι και το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια αναμένεται ύφεση των καιρικών φαινομένων. Στην περιοχή του Ηρακλείου αναμένεται ότι θα σημειωθούν βροχοπτώσεις με μία πρόσκαιρη ένταση κατά τόπους, ενώ ανατολικότερα τα φαινόμενα πιθανά θα είναι πιο ασθενή. Γενικά όμως από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι στη δυτική Κρήτη διατηρούνται από ΒΑ διευθύνσεις πρόσκαιρα ενισχυμένοι τις πρωινές ώρες στα 4-5 τοπικά έως και 6 Μποφώρ ενώ στην Ανατολική Κρήτη από Βόρειες διευθύνσεις θα φθάνουν έως και 4 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15°C έως 20°C
Κυριακή 30 Οκτωβρίου
Γενικά καλός καιρός και πάλι σε ολόκληρη την Κρήτη με λίγες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι από Βόρειες διευθύνσεις 2-3 τοπικά έως και 4 Μποφώρ . Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς την μέγιστη τιμή της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook