Μια τραγική οικογενειακή ιστορία με ένα πατέρα να λέει στην κάμερα ότι σκέφτεται να πουλήσει τα δυο του παιδιά προκειμένου να συντηρήσει την υπόλοιπη οικογένεια έφερε στο φως πριν από λίγες μέρες μια εκπομπή στην ιρανική τηλεόραση.

Ο πατέρας, ο οποίος δεν μπορεί πια να εργαστεί γιατί έμεινε ανάπηρος αφού ενεπλάκη στον πόλεμο κατά του ISIS, αναφέρει ότι αναγκάστηκε να πάρει την οικογένειά του και να καταλήξουν πρόσφυγες στη Βαγδάτη.

Ο Abu Khidr εξηγεί ότι και η γυναίκα του δεν είναι σε θέση να εργαστεί γιατί πάσχει από κρίσεις επιληψίας και έτσι ζουν με τη βοήθεια άλλων ανθρώπων.

Αφού δεν κατάφερε να λάβει κάποια βοήθεια από την ιρακινή κυβέρνηση δηλώνει ότι «πιέστηκε να σκεφτεί» το ενδεχόμενο να δώσει έναντι χρηματικού ανταλλάγματος τα δίδυμα μωρά κοριτσάκια του, έναντι 130 δολαρίων το καθένα, προκειμένου να μπορέσει να ταΐσει τα άλλα 3 παιδιά της οικογένειας.

Παρών στην εκπομπή ήταν και ο υπεύθυνος του υπουργείου Εργασίας για τα άτομα με κινητική αναπηρία και ειδικές ανάγκες, ο οποίος αφού άκουσε την ιστορία έγινε έξαλλος και προσπάθησε να φύγει από το στούντιο αηδιασμένος με την ιρακινή κυβέρνηση.

«Δεν θα υπερασπιστώ τους πολιτικούς ή τους αξιωματούχους και δεν θέλω καμιά σχέση μαζί τους…οι αξιωματούχοι έκλεψαν λεφτά, τα ξοδεύουν στο εξωτερικό και συνεχίζουν να κλέβουν», είπε.

Γυρνώντας μάλιστα προς τον φακό έδωσε την υπόσχεση ότι θα φροντίσει να πληρωθεί ο πατέρας και στη συνέχεια του δίνει χρήματα από το πορτοφόλι του. «Αυτό δεν είναι φιλανθρωπία αλλά το καθήκον μου είε μου αρέσει είτε όχι».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook