Ανήσυχοι εμφανίζονται για τις αποψινές σεισμικές δονήσεις στην Ιταλία οι Έλληνες σεισμολόγοι, οι οποίοι παρακολουθούν το φαινόμενο και εκτιμούν ότι αποτελούν συνέχεια του μεγάλου σεισμού του καλοκαιριού . Δεν συνδέουν όμως τον σεισμό με τις σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται το τελευταίο καιρό στην Ελλάδα.

Στην περιοχή υπάρχουν πολλά παλαιά σπίτια και παλαιές πολυκατοικίες και εκφράζονται φόβοι για εκτεταμένες ζημιές ενώ η νέα σεισμική δόνηση συνδέεται με εκείνη της 24ης Αυγούστου, η οποία στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν τριακόσιους ανθρώπους.

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση Rai, οκτώ άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά στην κωμόπολη Φαμπριάνο, στην περιφέρεια Μάρκε, κατά την πρώτη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στην κεντρική Ιταλία στις 19:11 χθες το βράδυ. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο από το οποίο έχουν ήδη πάρει εξιτήριο.

Ένας κάτοικος, επίσης, τραυματίσθηκε ελαφρά στο χωριό Βίσο, ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του, εξαιτίας κατολίσθησης.

Στην πόλη Καμερίνο ωστόσο σημειώθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές. Καμπαναριό εκκλησίας κατέρρευσε πάνω σε οίκημα, αλλά ο δήμαρχος τόνισε πριν λίγο ότι δεν υπάρχουν θύματα. Μόνον ένας κάτοικος τραυματίσθηκε ελαφρά, αλλά η κατάστασή του δεν προκαλεί ανησυχία.

Στο πανεπιστήμιο του Καμερίνο σπουδάζουν πολλοί ιταλοί και ξένοι φοιτητές, οι οποίοι, όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι καλά.

Οι αυτοψίες και οι έλεγχοι της Πολιτικής Προστασίας συνεχίζονται, πάντως, σε πολλές περιοχές που επλήγησαν από τον Εγκέλαδο στις 19:11, στις 21:00 και στις 21:18 χθες.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σε ανάρτησή του πριν λίγο στο Twitter, έγραψε: «Επιθυμώ να ευχαριστήσω όσους εργάζονται κάτω από τη βροχή στις περιοχές του σεισμού. Όλη η Ιταλία αγκαλιάζει σφιχτά τους κατοίκους που επλήγησαν και πάλι».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook