Τελευταία ενημέρωση: 12:00

Στις 9:00 το πρωί άνοιξε ο διαγωνισμός για το διεθνές αεροδρόμιο Καστελίου.

Η μια κια μοναδική προσφορά κατατέθηκε από τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στις 09:45, ενώ δόθηκε και παράταση ημίωρου για εταιρίες που ενδεχομένως είχαν κώλυμα.

Αν και υπήρχαν πληροφορίες για εκ νέου αναβολή του διαγωνισμού η κυβέρνηση τελικά προχώρησε στη δημοπράτηση του αεροδρομίου, λαμβάνοντας υπόψη της το τελεσίγραφο της δημοτικής αρχής και της τοποικής κοινωνίας.

Ικανοποιημένος και συγκρατημένα αισιόδοξος ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρίας Καλογεράκης απέδωσε τα εύσημα στον υπουργό κ. Σπίρτζη για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και τον προσκάλεσε στο Καστέλι για ευρεία ανοιχτή συνεδρίαση.

Άμεσα αναμένεται η διαδικασία του ελέγχου ως προς το τεχνικό και το οικονομικό κομμάτι της προσφοράς, ενώ στη συνέχεια θα δοθεί περιθώριο 45 ημερών για ενστάσεις και σε διάστημα 9 μηνών ο φάκελος αναμένεται να πάει στη βουλή για επικύρωση.

Με αφορμή τη δημοπράτηση του Νέου Διεθνούς Αεροδρομίου στο Καστέλλι, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης δήλωσε:

  «Σήμερα έγινε ένα σημαντικό βήμα για τη κατασκευή και  λειτουργία του Νέου Διεθνούς Αεροδρομίου στο Καστέλλι. Ένα έργο που για δεκατρία χρόνια παρέμενε στις εξαγγελίες, σήμερα φαίνεται να δρομολογείται η υλοποίησή του.

   Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Πρωθυπουργό και τον αρμόδιο Υπουργό κ. Χρήστο Σπίρτζη, για την πολιτική απόφαση δρομολόγησης της διαδικασίας δημοπράτησης.

   Έχοντας συνειδητοποιήσει τα θετικά και τα αρνητικά που θα προκύψουν στην περιοχή μας από την κατασκευή και λειτουργία του αεροδρομίου, συνεχίζουμε την προσπάθεια  στα πλαίσια ενός σχεδιασμού πού ήδη υπάρχει, για να πετύχουμε τα μέγιστα για τον τόπο  και τους δημότες μας.  

   Απαιτούνται πολλά να προγραμματιστούν και να γίνουν ώστε να διατηρήσει η περιοχή την ιστορική, πολιτιστική, περιβαλλοντική και οικονομική φυσιογνωμία. Στην προσπάθεια αυτή ελπίζουμε και ευχόμαστε να βρούμε συμπαραστάτες το αρμόδιο υπουργείο, την κυβέρνηση, τους φορείς του νησιού  μας.

  H Δημοτική αρχή θα είναι παρούσα σε όλη τη φάση εξέλιξης του έργου, καλώντας όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας να δώσουν το παρόν στην προσπάθεια για  να διασφαλίσουμε - διεκδικήσουμε τα μέγιστα που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των δημοτών μας. 

   Ελπίζω στην κοινή προσπάθεια όλων γιατί  τίποτα δεν χαρίζεται αλλά όλα κερδίζονται μέσα από αγώνες».