Στις περιοχές της Ιταλίας που έπληξαν οι σεισμοί των 5,5 και των 6,1 Ρίχτερ βρίσκονται σήμερα ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Φαμπρίτσιο Κούρτζιο και ο ειδικός επίτροπος αρμόδιος για την ανοικοδόμηση Βάσκο Εράνι προκειμένου να κάνουν απολογισμό των ζημιών.

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό ένας ηλικιωμένος 73 ετών έχασε την ζωή του από ανακοπή καρδιάς, ενώ δέκα άτομα τραυματίσθηκαν ελαφρά. Στο Καμερίνο εκκενώθηκαν οι φυλακές και οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στο σωφρονιστικό ίδρυμα της Ρώμης Ρεμπίμπια.

Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι οι ζημιές που σημειώθηκαν σε κτίρια του Καμερίνο, των χωριών Βίσσο, Σαντάντζελο Σουλ Νέρα, Ουσσίτα και Μούτσια είναι σαφώς εκτεταμένες. Κατέρρευσε μέρος των προσόψεων σε σειρά εκκλησιών, ενώ εκκενώθηκαν και πολλές ιδιωτικές κατοικίες.

Οι δονήσεις έγιναν αισθητές με έντονο τρόπο και στην περιοχή του χωριού Αματρίτσε, η οποία επλήγη από τον φονικό σεισμό της 24ης Αυγούστου. Όλοι, σχεδόν οι κάτοικοι ζουν τώρα σε προσωρινά, αντισεισμικά σπίτια αλλά το χθεσινό, νέο χτύπημα του Εγκέλαδου προκάλεσε και πάλι ψυχολογικό σοκ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook