Λάτρης του καλού φαγητού και των γαλλικών κρασιών «μπορντό», ο «ελέω θεού» ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, πάσχει από υψηλή πίεση και ουρική αρθρίτιδα

Το  φαγητό, τα ελβετικά τυριά και το καλό γαλλικό κρασί είναι οι αδυναμίες του δικτάτορα της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο ηγέτης του απομονωμένου κράτους ήπιε μέσα σε σε μια νύχτα δέκα μπουκάλια γαλλικό κρασί μπορντό, σύμφωνα με τον Ιάπωνα σεφ Kenji Fujimoto.

Ο Fujimoto μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο KBS της Νότιας Κορέας και αποκάλυψε ότι γνώριζε την οικογένεια του Κιμ Γιονγκ Ουν από το 1982 ενώ ισχυρίστηκε ότι παρακάθισε σε δείπνο με τον ισχυρό άνδρα της Βόρειας Κορέας τον περασμένο Απρίλιο. Στο συγκεκριμένο δείπνο, σύμφωνα πάντα με τον Ιάπωνα σεφ, ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε με έξι γοητευτικές γυναίκες και κατανάλωσε άφθονο ακριβό γαλλικό κρασί. Το ίδιο βράδυ ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας δήλωσε ότι λίγες ημέρες νωρίτερα είχε καταναλώσει «δέκα μπουκάλια μπορντό μέσα σε μια νύχτα»!

Ο πρώην σεφ της οικογένειας του Κιμ Γιονγκ Ουν εργάστηκε στη Βόρεια Κορέα επί 13 χρόνια, μέχρι που το 2001 επέστρεψε στην πατρίδα του με το πρόσχημα ότι πηγαίνει για να αγοράσει υλικά για σούσι, αλλά παρέμεινε εκεί και έχει κάνει καριέρα γράφοντας βιβλία, στα οποία αποκαλύπτει μυστικά για τους πρώην εργοδότες του.

Ο ίδιος ανέφερε ότι, παρόλο που η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο, όταν επισκέπτεται την Βόρεια Κορέα, δεν έχει διστάσει να ταξιδέψει στην χώρα πολλές φορές μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια.

Πριν δύο χρόνια η απουσία του Κιμ Γιονγκ Ουν από επίσημες εκδηλώσεις είχε τροφοδοτήσει φήμες σχετικά με προβλήματα στην υγεία του, όπως υψηλή πίεση και ουρική αρθρίτιδα. Ο ίδιος, λάτρης των ελβετικών τυριών, από την περίοδο που σπούδαζε στην Ελβετία, πάσχει από παχυσαρκία, όπως ο παππούς του και ο πατέρας του.

Ο Κιμ Ιλ Σουνγκ, παππούς του δικτάτορα της Βόρειας Κορέας και ο πατέρας του, Κιμ Γιονγκ Ιλ, απεβίωσαν από καρδιακή προσβολή. Στην χώρα, που επί χρόνια βρίσκεται αντιμέτωπη με την απειλή του λιμού, η παχυσαρκία είναι ένα διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα για τα παιδιά και τους εφήβους των πλούσιων οικογενειών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook