Παρά τον βροχερό καιρό, εκατοντάδες πολίτες κατέβηκαν στο κέντρο της πόλης των Χανίων για να παρακολουθήσουν την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση με την οποία κορυφώθηκαν σήμερα και στα Χανιά οι εκδηλώσεις για την επέτειο του “ΟΧΙ” του 1940.

Νωρίτερα το πρωί, τελέστη επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνού και στη συνέχεια ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων.

 

 

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε  ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Αντώνης Παπαδεράκης ο οποίος δήλωσε:

Πρέπει να βρούμε τη σύγχρονη αποτύπωση του “όχι” του ’40 στη σημερινή πραγματικότητα. Αυτό σημαίνει όχι στον φασισμό και στην ακροδεξιά, όχι στους εθνικισμούς και στον ρατσισμό που κινδυνεύει να διαλύσει την Ευρώπη και να την απομακρύνει από τις θεμελιώδεις αξίες της, όχι στην επιστροφή στο απρελθόν για τη χώρα μας και σε καταστάσεις  που μας οδήγησαν στα μνημόνια και στην επιτροπία. Πρέπει να σκεφτούμε και να αναλογιστούμε όλοι ότι το σενάριο ελπίδας που πρέπει να δούμε για να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση στη χώρα και να προκόψουμε δεν είναι γραμμένο εκ των προτέρων, το γράφουμε κάθε μέρα με καθημερινές μάχες με κατεστημένες συνήθειες και αντιλήψεις σε όλα τα επίπεδα.

Λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι, άρχισε η καθιερωμένη παρέλαση στον κεντρικό δρόμο της Ανδρέα Παπανδρέου από μαθητές σχολείων, μέλη κρητικών συλλόγων και σωματείων και από το στρατό.

Μάλιστα, την ώρα που παρήλαυνε ο Σύλλογος Κυπρίων Χανίων, φώναζε “Έξω οι Τουρκοι από την Κύπρος”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook