Με καλοκαιρινό καιρό πραγματοποιήθηκε σήμερα  με λαμπρότητα και με την παρουσία πλήθους κόσμου  στο Δήμο Βιάννου, τόσο στην έδρα όσο και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες, ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.   Μετά το πέρας της δοξολογίας στον Ιερό Ναό του Μιχαήλ Αρχαγγέλου στην Άνω Βιάννο, ακολούθησε  τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων αγωνιστών στο Ηρώο της  κεντρικής πλατείας, έγινε η κατάθεση στεφάνων από τον όλους τους θεσμικούς εκπρόσωπους του Δήμου και τα Σχολεία, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δάσκαλος του Δημοτικού σχολείου Άνω  Βιάννου κος Φουκαράκης Μανόλης. 

Η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση έγινε στην κεντρική οδό της Άνω Βιάννου  από τους μαθητές  του Νηπιαγωγείου Άνω Βιάννου, του  Δημοτικού σχολείου Άνω Βιάννου, του Γυμνασίου, και Λυκείου Βιάννου.

Ο Δήμαρχος Βιάννου, κ. Παύλος Μπαριτάκης, με την ολοκλήρωση της παρέλασης δήλωσε ότι «76 χρόνια μετά οφείλουμε να τιμήσουμε με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο τη μνήμη των ηρώων μας δίνοντας και εμείς τη δική μας μάχη, όχι στο πεδίο του πολέμου, αλλά στα χαρακώματα της αλήθειας και της ευθύνης που πρέπει όλοι μας να υπηρετούμε. 

Μέσα στις σημερινές συνθήκες της γενικευμένης κρίσης, της απογοήτευσης, της ανεργίας των νέων και της μαζικής φυγής τους στο εξωτερικό, οι ήρωες του 1940 μας δίνουν απάντηση, ελπίδα και προοπτική, μας διδάσκουν ότι «η μεγαλοσύνη στα έθνη δεν μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και το αίμα».Χρόνια Πολλά και συγχαρητήρια σε όλους για την σημερινή παρέλαση.

Μαθητικές παρελάσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου που λειτουργούν Δημοτικά Σχολεία, και συγκεκριμένα στην Έμπαρο, στην Άρβη στα Αμιρά, και στην Ψαρή Φοράδα.


    

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook