H TERRA VERDE (Πράσινη Γη) είναι Συλλογικότητα – συνεταιρισμός τοπικών παράγωγων κι αλληλέγγυων του εγχειρήματος οι οποίοι δραστηριοποιούνται απ το 2008 στην προώθηση  της εναλλακτικής κι αλληλέγγυας  οικονομίας  στη πόλη των Χανιών . 

Μέσω ενός δικτύου αντίστοιχων συλλογικοτήτων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, αποκτήσαμε πρόσβαση σε προϊόντα οργανωμένων παραγωγών του παγκόσμιου «Νότου», και θελήσαμε να συνεισφέρουμε στον αγώνα τους ενάντια στους τοπικούς μεσάζοντες, και τις πολυεθνικές. Έτσι σε συνεργασία με άλλες συλλογικότητες όπως ο συνεταιρισμός «Συναλλοις» της Αθήνας και Libero Mondo της Ιταλίας,  της El Puente της Γερμανίας διακινούμε :

Καφέ από τους ζαπατίστικους συνεταιρισμούς της Τσιάπας στο Μεξικό

Εκουαδόρ και την Παραγουάη. Τσάι από την Ινδία, το Βιετνάμ και την Ν.Αφρική. Μάτε από την Βραζιλία. Απορρυπαντικά που φτιάχνονται στην Ιταλία από την Βραζιλία.

Επιπλέον, βλέποντας καθημερινά την απαξίωση των αγροτών-παραγωγών και των συνεταιρισμών στην Ελλάδα, αποφασίσαμε να ενισχύσουμε την προσπάθεια τους, με στόχο την προώθηση μιας άλλης λογικής στην παραγωγή και διακίνηση αγροτικών προιόντων φέρνοντας πιο κοντά τον καταναλωτή με τον παραγωγό χωρίς την διαμεσολάβηση των μεσαζόντων 

Στην Terra Verde θέλουμε να πειραματιστούμε  σε ένα διαφορετικό, εναλλακτικό, μοντέλο εμπορίου, που στη θέση του κέρδους θα βάζει πλήθος στόχων: την αυτονομία και την αξιοπρεπή διαβίωση του παραγωγού, τη βιωσιμότητα της δομής διακίνησης, την ποιότητα και την προσιτή τιμή για το χρήστη, τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος. Θέλουμε αυτές οι επιδιώξεις να μη ρυθμίζονται από το «αόρατο» χέρι της αγοράς αλλά από σχέσεις εμπιστοσύνης και αμοιβαιότητας, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων.

Νέο ωράριο λειτουργιάς 
Καθημερινά : 09:30-14:30 & 18:00-21:00  
και Σάββατο 09:30 – 14:30 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook