Σε ιδιαίτερο θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Χανίων, συνάντηση μεταξύ του σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη και του Δημάρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα.

Στη συνάντηση, στην οποία ήταν παρόντες η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Βαρβάρα Περάκη, η συγγραφέας και σύζυγος του σκηνοθέτη κ. Ιωάννα Καρυστιάνη και ο παραγωγός της ταινίας κ. Γιάννης Ιακωβίδης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα γυρίσματα τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν την προσεχή Άνοιξη στα Χανιά.

Πρόκειται για μια ταινία εποχής με θέμα την Γερμανική κατοχή κατά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο και τα Χανιά μέχρι στιγμής προκρίνονται ως ο καταλληλότερος τόπος γυρισμάτων.

Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας διαβεβαίωσε ότι με μεγάλη χαρά θα στηρίξει την προσπάθεια, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Ως Δημοτική Αρχή και ως Δήμαρχος υποστηρίζω την άποψη ότι τα Χανιά είναι ένας πολύ κατάλληλος τόπος για να γυρίζονται ταινίες. Είναι ένας τόπος που είναι ήδη συνδεδεμένος από πολύ παλιά με τον κινηματογράφο. Όλοι ίσως γνωρίζουμε ότι ο πρώτος κινηματογράφος στην Ελλάδα λειτούργησε εδώ στα Χανιά εκεί που είναι σήμερα το Αρχαιολογικό Μουσείο. Ο πρώτος θερινός κινηματογράφος επίσης λειτούργησε στα Χανιά και υπήρξε μάλιστα και ένας από τους πρώτους παγκοσμίως. Ο Ζορμπάς γυρίστηκε στα Χανιά και έχουμε μια παράδοση επίσης ιδιαιτέρα τα τελευταία χρόνια με σκηνοθέτες που προτιμούν τα Χανιά. Τα Χανιά και ο νομός Χανίων ευρύτερα είναι γενικώς ένας τόπος πολύ κατάλληλος σχεδόν για κάθε είδους γυρίσματα. Αυτό μας επιβεβαιώνει σήμερα για μια ακόμη φορά το ενδιαφέρον και η επιλογή του τόπου μας από έναν σπουδαίο σκηνοθέτη τον Παντελή Βούλγαρη, τον οποίο ιδιαιτέρως ευχαριστούμε διότι έχει μια αγάπη και μια προτίμηση στον τόπο μας και μαζί με τη σύζυγό του κ. Ιωάννα Καρυστιάνη, σπουδαία συγγραφέα, βρίσκονται στα Χανιά εν’ όψει της νέας ταινίας. Συζητάμε για τον τρόπο με τον οποίο θα διευκολύνουμε τα γυρίσματα αυτής της ταινίας ως Δήμος».

Από την πλευρά του ο κ. Παντελής Βούλγαρης δήλωσε:

«Υπάρχει μια σκέψη στο μυαλό μας μετά από τις τρεις ταινίες που δεν ήταν πολλά τα γυρίσματα στα Χανιά, «Ελευθέριος Βενιζέλος 1910-1927», « Πέτρινα χρόνια» και «Νύφες», η επόμενη ταινία να γυριστεί εξ ολοκλήρου εδώ, στα Χανιά. Αυτό σημαίνει επαφές, σχεδιασμό, είναι ταινία εποχής και αυτές οι ταινίες είναι επικίνδυνες με τη έννοια ότι την παραμικρή λεπτομέρεια ο σημερινός θεατής την αντιλαμβάνεται. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και το Μάρτιο να είμαστε εδώ πέρα».  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook