Στο λιμάνι της Σούδας κατέπλευσε σήμερα για έβδομη και τελευταία φορά το 2016 το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Jewel of the Seas της εταιρείας Royal Caribbean International. 

Το πλοίο με χωρητικότητα 2.500 επιβάτες και 859 άτομα πλήρωμα κατέφθασε στη Σούδα στις 13:00 προερχόμενο από την Τσιβιταβέκια (Ρώμη) και θα αναχωρήσει στις 21:00 με προορισμό την Μύκονο.

Όπως γράφει ο πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων και συνεργάτης του Δήμου Χανίων Κώστας Μπροκαλάκης, “το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο, το οποίο έχει ανακαινιστεί και αναβαθμιστεί μόλις τον Απρίλιο του 2016, βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις της κατηγορίας του στην προτίμηση των επιβατών.

Χαρακτηρίζεται από τις ιδιαίτερες αρχιτεκτονικές του γραμμές, τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και το βασικότερο τις καινοτομίες που διαθέτει για την περιβαλλοντική προστασία, μιας και ανήκει στην ομάδα των κρουαζιερόπλοιων της Royal Caribbean International που διαθέτουν μηχανές τύπου gas turbines, οι οποίες χρησιμοποιούν καύσιμο αεροπορικού τύπου για χαμηλές εκπομπές καυσαερίων. Μεταξύ άλλων διαθέτει 3 πισίνες, τοίχο αναρρίχησης, γήπεδο μίνι-γκολφ και γήπεδο μπάσκετ.

Οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στα Χανιά θα συνεχιστούν και τον μήνα Νοέμβριο με 7 συνολικά αφίξεις στις 1,4,6,9,15,19 και 23 Νοεμβρίου, γεγονός πολύ σημαντικό για την τόνωση της τοπικής οικονομίας στο τέλος της τρέχουσας τουριστικής περιόδου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook