Οι  προγνώσεις για τις καιρικές συνθήκες σε Δήμους της Κρήτης

Δήμος Χανίων
Αυξημένες νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους ισχυρές και τοπικές καταιγίδες. Oι άνεμοι αρχικά θα πνέουν Α πολύ ασθενείς έως ασθενείς 2-3 μποφόρ, γρήγορα όμως και από νωρίς το πρωί θα ενισχυθούν και βαθμιαία θα στραφούν σε ΒΑ σχεδόν μέτριοι έως ισχυροί 4-6 μποφόρ, πρόσκαιρα πολύ ισχυροί έως και 7 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Δήμος Κισσάμου

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους ισχυρές και τοπικές καταιγίδες. Oι άνεμοι αρχικά θα πνέουν Α πολύ ασθενείς έως ασθενείς 2-3 μποφόρ, γρήγορα όμως και από νωρίς το πρωί θα ενισχυθούν και βαθμιαία θα στραφούν σε ΒΑ σχεδόν μέτριοι έως ισχυροί 4-6 μποφόρ, πρόσκαιρα πολύ ισχυροί έως και 7 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Δήμος Αποκορώνου

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους ισχυρές και τοπικές καταιγίδες. Oι άνεμοι αρχικά θα πνέουν Α πολύ ασθενείς έως ασθενείς 2-3 μποφόρ, γρήγορα όμως και από νωρίς το πρωί θα ενισχυθούν και βαθμιαία θα στραφούν σε ΒΑ σχεδόν μέτριοι έως ισχυροί 4-6 μποφόρ, πρόσκαιρα πολύ ισχυροί έως και 7 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Δήμος Σφακίων

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους ισχυρές και τοπικές καταιγίδες. Oι άνεμοι αρχικά θα πνέουν Α πολύ ασθενείς έως ασθενείς 2-3 μποφόρ, γρήγορα όμως και από νωρίς το πρωί θα ενισχυθούν και βαθμιαία θα στραφούν σε ΒΑ σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4-5 μποφόρ. Λόγω γεωμορφολογικών παραγόντων κατά τόπους η ένταση των ανέμων θα είναι μεγαλύτερη έως 2-3 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Δήμος Πλατανιά

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους ισχυρές. Oι άνεμοι αρχικά θα πνέουν Α πολύ ασθενείς έως ασθενείς 2-3 μποφόρ, γρήγορα όμως και από νωρίς το πρωί θα ενισχυθούν και βαθμιαία θα στραφούν σε ΒΑ σχεδόν μέτριοι έως ισχυροί 4-6 μποφόρ, πρόσκαιρα πολύ ισχυροί έως και 7 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Δήμος Καντάνου – Σελίνου
Αυξημένες νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους ισχυρές και τοπικές καταιγίδες. Oι άνεμοι αρχικά θα πνέουν Α πολύ ασθενείς έως ασθενείς 2-3 μποφόρ, γρήγορα όμως και από νωρίς το πρωί θα ενισχυθούν και βαθμιαία θα στραφούν σε ΒΑ σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4-5 μποφόρ, πρόσκαιρα ισχυροί έως και 6 μποφόρ. Λόγω γεωμορφολογικών παραγόντων κατά τόπους η ένταση των ανέμων θα είναι μεγαλύτερη έως 7 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Δήμος Ρεθύμνου
Αυξημένες νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους ισχυρές και τοπικές καταιγίδες. Oι άνεμοι αρχικά θα πνέουν Α πολύ ασθενείς έως ασθενείς 2-3 μποφόρ, γρήγορα όμως και από νωρίς το πρωί θα ενισχυθούν και βαθμιαία θα στραφούν σε ΒΑ σχεδόν μέτριοι έως ισχυροί 4-6 μποφόρ, πρόσκαιρα πολύ ισχυροί έως και 7 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 13 έως 15 βαθμούς Κελσίου..

Δήμος Αγίου Βασιλείου
Αυξημένες νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους ισχυρές και τοπικές καταιγίδες. Oι άνεμοι αρχικά θα πνέουν Α πολύ ασθενείς έως ασθενείς 2-3 μποφόρ, Και από νωρίς το μεσημέρι θα ενισχυθούν και βαθμιαία θα στραφούν σε ΒΑ σχεδόν μέτριοι έως ισχυροί 4-6 μποφόρ, πρόσκαιρα πολύ ισχυροί έως και 7 μποφόρ. Λόγω γεωμορφολογικών παραγόντων κατά τόπους η ένταση των ανέμων θα είναι μεγαλύτερη έως 2 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Δήμος Ηρακλείου
Αυξημένες νεφώσεις με βροχές που από το μεσημέρι κατά περιόδους θα είναι ισχυρές. Oι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ αρχικά πολύ ασθενείς έως ασθενείς 2-3 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση από νωρίς το μεσημέρι σε σχεδόν μέτριοι έως ισχυροί 4-6 μποφόρ, πρόσκαιρα πολύ ισχυροί έως και 7 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Δήμος Φαιστού
Αυξημένες νεφώσεις με βροχές που από το μεσημέρι κατά περιόδους θα είναι ισχυρές και θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Oι άνεμοι αρχικά θα πνέουν Α πολύ ασθενείς έως ασθενείς 2-3 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα ενισχυθούν και βαθμιαία θα στραφούν σε ΒΑ σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4-5 μποφόρ. Λόγω γεωμορφολογικών παραγόντων κατά τόπους η ένταση των ανέμων θα είναι μεγαλύτερη έως 6-7 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Δήμος Αρχανών

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές που από το μεσημέρι κατά περιόδους θα είναι ισχυρές και θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Oι άνεμοι αρχικά θα πνέουν Α πολύ ασθενείς έως ασθενείς 2-3 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα ενισχυθούν και βαθμιαία θα στραφούν σε ΒΑ σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4-5 μποφόρ, πρόσκαιρα ισχυροί έως και 6 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Δήμος Αγίου Νικολάου
Αυξημένες νεφώσεις με βροχές που από το μεσημέρι κατά περιόδους θα είναι ισχυρές. Oι άνεμοι θα πνέουν Β αρχικά πολύ ασθενείς έως ασθενείς 2-3 μποφόρ, με βαθμιαία ενίσχυση από το μεσημέρι σε μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Δήμος Ιεράπετρας
Αυξημένες νεφώσεις με βροχές που από το μεσημέρι κατά περιόδους θα είναι ισχυρές και θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες.Oι άνεμοι θα πνέουν Β αρχικά πολύ ασθενείς έως ασθενείς 2-3 μποφόρ,με βαθμιαία ενίσχυση από το μεσημέρι σε μέτριους έως ισχυρούς και πρόσκαιρα πολύ ισχυρούς έως και 7 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 13 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

(Σ.Σ.:  Η επιλογή των Δήμων είναι ενδεικτική και αφορά σε μεγάλους Δήμους στα βόρεια αλλά και σε δήμους της ενδοχώρας και των νότιων περιοχών της Κρήτης)

Πηγή: meteocrete.gr

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook