Η δίκη του 32χρονου Νορβηγού Άντερς Μπρέχρινγκ Μπρέιβικ δεν αναμένεται να διεξαχθεί πριν από το 2012, δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της Νορβηγίας. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τον ίδιο, το κατηγορητήριο δεν θα είναι έτοιμο πριν από το τέλος του έτους.

Ο Μπρέιβικ πρόκειται να ανακριθεί εκ νέου την Παρασκευή από τη νορβηγική αστυνομία εν μέσω αμφιβολιών για το κατά πόσο ευσταθούν οι ισχυρισμοί του περί εκτεταμένων διασυνδέσεων με πρόσωπα και ομάδες ομοϊδεατών του διεθνώς. Σταματούν οι έρευνες για εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων στο νησί Οτόγια.

Ο γενικός εισαγγελέας της Νορβηγίας Τορ Άξελ Μπους ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι το κατηγορητήριο δεν θα έχει ολοκληρωθεί πριν από το 2012, οπότε η δίκη του Μπρέιβικ δεν θα είναι δυνατό να διεξαχθεί πριν από το ερχόμενο έτος.

«Ελπίζουμε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία για τη δίκη του κατά τη διάρκεια της προσεχούς χρονιάς» δήλωσε στον δημόσιο ραδιοσταθμό NRK.

Μολονότι ο 32χρονος Νορβηγός παραδέχθηκε ότι είναι ο δράστης των δύο επιθέσεων με τους 76 νεκρούς, το τελικό κατηγορητήριο δεν μπορεί να διαμορφωθεί πριν από την ολοκλήρωση της έρευνας, σύμφωνα με το νορβηγικό νομικό σύστημα.

Ο 32χρονος Άντερς Μπρέιβικ πρόκειται να ανακριθεί εκ νέου την Παρασκευή από τη νορβηγική αστυνομία εν μέσω αμφιβολιών για το κατά πόσο ευσταθούν οι ισχυρισμοί του περί εκτεταμένων διασυνδέσεων με πρόσωπα και ομάδες ομοϊδεατών του διεθνώς.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης η νορβηγική αστυνομία σχετικά με την πορεία των ερευνών δεν έγινε αναφορά στα σημεία, στα οποία θα εστιάσουν οι ανακριτές την Παρασκευή όταν θα έλθουν ξανά ενώπιος ενωπίω με τον Μπρέιβικ.

Ο Πάαλ Φρέντρικ Χορτ, ένας από τους υπεύθυνους της έρευνας, αρκέστηκε να δηλώσει ότι ο 32χρονος θα ερωτηθεί σχετικά «με τις πληροφορίες που ελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες, οι οποίες είναι πολλές».

Πρόκειται για την δεύτερη ανάκριση του Άντερς Μπρέιβικ μετά την σύλληψή του.

Η νορβηγική αστυνομία διέκοψε, εν τω μεταξύ, επισήμως τις έρευνες για εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων στο νησάκι Ουτόγια, όπου 68 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο από τη δολοφονική μανία του Μπρέιβικ.

Αξιωματούχος της αστυνομίας επιβεβαίωσε πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει, νωρίτερα, η τοπική εφημερίδα Drammens Tidende.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook