Το Ηράκλειο αποχαιρετά σήμερα από τις 12:00 το μεσημέρι στον Ι.Ν. του Αγ Γεωργίου στον Πόρο, έναν από τους μεγάλους της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο λόγος για τον Φαίδωνα Βαρδαβά, που υπηρέτησε όσο λίγοι σε Πανελλαδικό επίπεδο την Αυτοδιοίκηση από τα πρώτα της κι όλας βήματα.

Ο Φαίδωνας Βαρδαβάς “έφυγε” από τη ζωή πλήρης ημερών, στα 84 χρόνια του, με αρκετές περιπέτειες υγείας τα τελευταία χρόνια από τις οποίες έβγαινε νικητής.

Μένει στην ιστορία της πόλης και του Δήμου Ηρακλείου ως ο πλέον μακροχρόνιος δημοτικός παράγοντας στο Ηράκλειο και από τους μακροβιότερους Πανελλαδικά.

Υπήρξε στέλεχος όλων των δημοτικών αρχών του Ηρακλείου από τη μεταπολίτευση μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 2000, δηλαδή για σχεδόν 30 χρόνια.

Υπηρέτησε με επιτυχία και αυταπάρνηση, μακριά από τα φώτα των ΜΜΕ ,αλλά ουσιαστικά για την πόλη και τον δημότη.

Υπήρξε ο ένας εκ των δύο πρώτων Αντιδημάρχων του Ηρακλείου στην ιστορία. Ορίστηκε με την εφαρμογή του νόμου, το 1979, επί δημαρχίας Μανόλη Καρέλλη.

Ο Φ. Βαρδαβάς υπηρέτησε μέχρι και το 2006 στο δήμο του Ηρακλείου. Πράος, νηφάλιος, ουσιαστικός και διορατικός όλα τα χρόνια της θητείας του, προσέφερε με αγάπη στον τόπο του και στον θεσμό.

Παντρεμένος με την Ελευθερία Βαρδαβά, απέκτησαν δυο γιους, τον Γιώργο το 1973 και λίγα χρόνια αργότερα τον Κώστα, σημερινό αντιδήμαρχο Ηρακλείου.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Δευτέρα στις 2:00 το μεσημέρι στον Άγιο Γεώργιο Πόρου.

Η δημοσιογραφική ομάδα του Flashnews.gr ,εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια της στα μέλη της οικογένειας του.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου  

«Ο Φαίδων Βαρδαβάς, μια ξεχωριστή προσωπικότητα της πόλης μας, με πολυσήμαντη, πολύχρονη πορεία στην τοπική Αυτοδιοίκηση, παράδειγμα εργατικότητας και συνέπειας,  έφυγε χθες για το μεγάλο ταξίδι. Τον γιο του, Αντιδήμαρχο Κώστα Βαρδαβά και τους οικείους του, συλλυπούμαι θερμώς».

Συλλυπητήρια από το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑΗ 

“Το σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑ Ηρακλείου και όλοι οι εργαζόμενοι  εκφράζουν τα βαθιά και ειλικρινή τους συλλυπητήρια, στην οικογένεια του εκλιπώντος.

Ο κ.Φαίδων Βαρδαβάς, υπήρξε επί χρόνια πρόεδρος στη ΔΕΥΑΗ, μια εμβληματική μορφή της τοπικής αυτοδιοίκησης κι ένας από τους  ανθρώπους, που θα μείνει στην ιστορία της πόλης για την δημιουργικότητα και τη προσφορά του”.

Ψήφισμα  Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για το θάνατο του Φαίδωνα Βαρδαβά

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου σε έκτακτη συνεδρίαση του, σήμερα Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016, μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του πρώην Δημοτικού Συμβούλου, προέδρου της ΔΕΥΑΗ και Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων,  Φαίδωνα Βαρδαβά, αποφάσισε ομόφωνα, τιμώντας την μνήμη του, όπως:

⦁    Εκφράσει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος
⦁    Παραστεί αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου στη νεκρώσιμη ακολουθία
⦁    Δοθεί το όνομα του εκλιπόντος σε δρόμο του Ηρακλείου
⦁    Κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του
⦁    Επιδοθεί το ψήφισμα αυτό στην οικογένεια του και
⦁    Δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό Τύπο”

Ψήφισμα  του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΗ για το θάνατο του Φαίδωνα Βαρδαβά

“Με το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Φαίδωνα Βαρδαβά, τέως  Προέδρου της ΔΕΥΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ο οποίος μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες εργάστηκε άοκνα για να αποκτήσει η πόλη μας σύγχρονο υδρευτικό και αποχετευτικό δίκτυο, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα, 31.10.2016 και ώρα 10:00 π.μ. και αποφάσισε τα εξής:

1. Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του εκλιπόντος.

2. Να κατατεθεί το ποσό των 100 ευρώ στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου στον Πόρο για τα συσσίτια.

3. Να επιδοθεί το ψήφισμα αυτό στην οικογένεια του.

4. Να δημοσιευθεί το παρόν στον Τοπικό Τύπο.”

Συλλυπητήρια από την Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου για τον θάνατο του Φαίδωνα Βαρδαβά

“Το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό της  Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του Φαίδωνα Βαρδαβά για την απώλεια του.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook