Το 18ο Παγκρήτιο Ιατρικό Συνέδριο που διοργανώνεται από την Ιατρική Εταιρεία Ρεθύμνου  πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Aquila Porto Rethymno από 4 έως 6  Νοεμβρίου στο Ρέθυμνο. 

Τα Παγκρήτια Ιατρικά Συνέδρια έχουν ήδη καθιερωθεί από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 ως ένας σημαντικός θεσμός για τα ιατρικά δρώμενα του νησιού μας. Διοργανώνονται, δε, ανά διετία εναλλάξ από τις Ιατρικές Εταιρείες των τεσσάρων νομών της Κρήτης. Τη διοργάνωση αυτή τη φορά έχει αναλάβει η Ιατρική Εταιρεία Ρεθύμνου, που ιδρύθηκε στο Ρέθυμνο το 1983 και έχει ήδη συμπληρώσει 33 χρόνια παρουσίας. 

Το 18ο Παγκρήτιο Ιατρικό Συνέδριο φιλοδοξεί να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία των προηγούμενων διοργανώσεων. Για τον σκοπό αυτό η Οργανωτική Επιτροπή έχει καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να υπάρχει η ευρύτερη δυνατή θεματική ανάπτυξη από όλους τους χώρους της Ιατρικής συμπεριλαμβανομένων επίσης θεμάτων που αφορούν τη Νοσηλευτική, την Διοίκηση Μονάδων Υγείας αλλά και θέματα Νομικού χαρακτήρα και Ιατρικής δεοντολογίας.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και του Πανεπιστημίου Κρήτης  και περιλαμβάνει στρογγυλά τραπέζια, διαλέξεις και σεμινάρια στα οποία θα συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις Η.Π.Α. 

Η τελετή έναρξης του 18ου Παγκρήτιου Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016 στις 19:00 στο ξενοδοχείο Aquila Porto Rethymno με προσκεκλημένο ομιλητή τον πρώην Πρόεδρο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Καθηγητή  Αριστοτέλειου   Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κο Βασίλειο Σκουρή.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook