Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η σημερινή ημέρα για τους δικηγόρους του Ηρακλείου, αφού αναμένεται να συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας το θέμα της ίδρυσης έδρας Εφετείου Ανατολικής Κρήτης.

Οι δικηγόροι, οι οποίοι αποφάσισαν από προχθές να απέχουν από τα καθήκοντά τους ελέω… της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους που προωθείται από την κυβέρνηση, περιμένουν την απόφαση του ΣτΕ, προκειμένου να δουν με ποιο τρόπο θα κινηθούν.

Τα μηνύματα από την Αθήνα πάντως δεν είναι ευοίωνα, καθώς θεωρείται πιθανή η αναβολή της συζήτησης για το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα, κάτι που σημαίνει ότι οι δικηγόροι θα μπουν και πάλι στο χορό των κινητοποιήσεων.

Αυτό πάντως που τόνισαν στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίησαν ήταν ότι πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία από την πλευρά της πολιτείας για να καθυστερήσει η διαδικασία ίδρυσης του Εφετείου.

Αυτό που τόνισαν είναι ότι τα δύσκολα έχουν περάσει για την κυβέρνηση, με τη διενέργεια περιφερειακών εκλογών και την είσοδο στην… καλλικρατική εποχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικηγόροι θα μπορούν να παρασταθούν σε υποθέσεις που παραγράφονται ή είναι σχετικές με την αυτόφωρη διαδικασία, μετά από απόφαση και σχετική άδεια του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Τα εργασιακά

Υπενθυμίζεται ότι από προχθές οι δικηγόροι του νομού έχουν μπει στο χορό των κινητοποιήσεων, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για την κίνηση της κυβέρνησης να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο νόμου για την «απελευθέρωση» στα λεγόμενα «κλειστά» επαγγέλματα. Η απόφαση αυτή πάρθηκε ομόφωνα και η αποχή θα διαρκέσει ως την ερχόμενη Δευτέρα. Αυτό που επισημάνθηκε στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης ξεκάθαρα είναι ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου είναι κατά της διάσπασης του κλάδου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook