Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις της κυβερνητικής εκπρόσωπου, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, με επίκαιρη ερώτηση του προς τον Υπουργό Υγείας ζητά να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες των προσλήψεων μονίμων στα Νοσοκομεία ή έστω των 4.000 συμβασιούχων από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, αφού η Κυβέρνηση έχει ήδη επιβάλλει εισφορές υγείας 6% στο σύνολο των συντάξεων, κύριων και επικουρικών.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Πέρασαν σχεδόν δύο (2) χρόνια από τότε που ο κ.Τσίπρας και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είχαν υποσχεθεί ότι θα ολοκληρώσουν τις διαδικασίες που είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη Κυβέρνηση για 5000 άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα Νοσοκομεία.

Με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το 2015 χάθηκαν οι πιστώσεις που είχαν προβλεφθεί για τους 5000 και προχώρησαν τις διαδικασίες πρόσληψης μόνο για μερικές εκατοντάδες γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η Κυβέρνηση προχώρησε βεβαίως και σε παράταση των συμβάσεων των επικουρικών και επιπλέον αποφάσισε την πρόσληψη 4000 συμβασιούχων μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας προκειμένου να «καλυφθούν» οι μεγάλες ανάγκες.

Επειδή η Κυβέρνηση έχει ήδη επιβάλλει εισφορές υγείας 6% στο σύνολο των συντάξεων, κύριων και επικουρικών  και επειδή η κατάσταση στα Νοσοκομεία χειροτερεύει  ραγδαία.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1)Τι ποσό από τις αυξημένες εισφορές για την Υγεία έχει αποδοθεί από τον ΕΟΠΥΥ στα Νοσοκομεία;

2) Γιατί δεν προχωρούν οι διαδικασίες των προσλήψεων μονίμων στα Νοσοκομεία ή έστω των 4.000 συμβασιούχων από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας;».

Η συζήτηση της παραπάνω επίκαιρης ερώτησης προγραμματίζεται για την προσεχή Πέμπτη 03-11-2016 στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook