Ένας κακός χαμός γίνεται από τα ξημερώματα σε όλο το Νομό Χανίων, από τον “φοβερό και τρομερό κυκλώνα” που ανακοινώνουν με πολύ στόμφο εδώ και δύο ημέρες αρκετά site βασιζόμενα στο δελτίο καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου που έδινε πολύ βροχή και ανέμους ταχύτητας πάνω από τα 100 χιλιόμετρα να χτυπάνε την Κρήτη!!

Τελικά ο τζάμπα πανικός που προκλήθηκε δεν ήταν τίποτε άλλο από μια πολύ δυνατή νεροποντή και ανέμους μέχρι 7-8 μποφόρ (62-74 χλμ/ώρα), πρόβλεψη την οποία είχε κάνει πολύ σωστά ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας και δημοσιεύτηκε χθες από το Flashnews.gr, χωρίς τροπικούς κυκλώνες και αερολογίες (στην κυριολεξία).

Ωστόσο η δυνατή νεροποντή, δημιούργησε αρκετά προβλήματα, αφού η εθνική οδός Χανίων – Κισάμου έκλεισε, πτήσεις ακυρώθηκαν, καταστήματα και υπόγεια γέμισαν με νερό, ο Κλαδισός έγινε λίμνη και η Πυροσβεστική τρέχει από το πρωί για άντληση υδάτων, που από ότι φάνηκε τα φρεάτια, φραμένα ή μη, δεν στάθηκαν αρκετά να τραβήξουν το νερό.

Παρόλα αυτά ο Δήμος Χανίων βρίσκεται σε επιφυλακή εδώ και.. μισή ώρα (15:10).. αφού μόλις πριν λίγο έγινε η σχετική ανακοίνωση, ενώ άλλοι δήμοι, όπως παράδειγμα ο Δ. Ηρακλείου, από νωρίς το πρωί έχει ενημερώσει για την επιφυλακή των υπηρεσιών του. 

Με απλά λόγια αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ότι η δημοτική αρχή αδυνατεί να ανταποκριθεί, αποδεικνύεται ότι δεν έχει τα “αντανακλαστικά κυκλώνα” που χρειάζονται για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα από μία δυνατή βροχή και ο Δήμαρχος με καθυστέρηση 8 και πλέον ωρών ανακοίνωσε την επιφυλακή των υπηρεσιών και τα τηλέφωνα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι πολίτες για την έκτακτη ανάγκη, την ώρα που η κακοκαιρία φαίνεται να περνάει. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook