Η στάση της ΝΟΔΕ Χανίων για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

“Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό για το οποίο διαμαρτυρόμασταν από την πρώτη στιγμή.

Την αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά, ο οποίος  ξήλωνε όλες τις αρμοδιότητες του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για την αδειοδότηση των καναλιών, αρμοδιότητες τις οποίες το Σύνταγμα παραχωρούσε μόνο στην συγκεκριμένη Ανεξάρτητη αρχή. Στην πραγματικότητα γνώριζαν την αντισυνταγματικότητα του νόμου και για αυτό προχώρησαν άμεσα τον διαγωνισμό ώστε να απαιτήσουν το κλείσιμο των μη αδειοδοτούμενων καναλιών ακόμα και μέσα σε πέντε μέρες όπως ετοίμαζε σε νέο νόμο ο κ. Παππάς. Το θράσος τους όμως δεν είχε όρια, αφού εκτός ότι ο ίδιος ο υπουργός όρισε τον εαυτό του αρμόδιο για την όλη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών, δεν δίστασαν να επηρεάσουν δημόσια την δικαιοσύνη, μιλώντας για αυξήσεις από την μία στους ανώτερους δικαστικούς και από την άλλη να τους ασκούν αφόρητες πιέσεις.

Για το συγκεκριμένο οργανωμένο σχέδιο εις βάρος της ελεύθερης τηλεόρασης επιβάλλοντας να κλείσουν αρκετοί ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, υπεύθυνος εκτός από τον υπουργό Επικρατείας κ. Παππά είναι και ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, ο οποίος στήριζε σε όλες τις ενέργειες του, τον «φίλο» του υπουργό.

Η ενίσχυση των Ανεξάρτητων Αρχών, όχι μόνο στο τηλεοπτικό πεδίο αλλά και σε άλλους τομείς κρίνεται πλέον πιο αναγκαία από ποτέ, αφού διασφαλίζουν την δικαιοσύνη και την ισονομία. Εάν το ΕΣΡ έχει ένα πιο κεντρικό ρόλο μπορεί να αξιοποιήσει το ψηφιακό φάσμα χωρίς προκαθορισμένο αριθμό καναλιών, με σκοπό να έχουμε ως χώρα περισσότερα κανάλια, περισσότερη ενημέρωση, περισσότερη δημοκρατία και περισσότερα έσοδα.”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook