“Έχουμε προχωρήσει σε σημαντικά βήματα για να επιλύσουμε τα προβλήματα, που υπάρχουν αναφορικά με την απαλλοτρίωση του οικοπέδου στην περιοχή της Παρηγοριάς, που προορίζεται για την ανέγερση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Κυδωνίας. Στη σημερινή μας συνάντηση με τους γονείς και τους δασκάλους του 1ου & 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Κυδωνίας και τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συμφωνήσαμε να προβούμε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες εργασίες, προκειμένου να βελτιωθούν οι υφιστάμενες συνθήκες στέγασης των μαθητών των δύο σχολείων”. Στην τοποθέτηση αυτή προχώρησε σήμερα, Τρίτη 1/11/2016, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, μετά από τη συνάντηση, που είχε έπειτα από πρωτοβουλία του στο Δημαρχείο για το στεγαστικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν τα δύο συστεγαζόμενα σχολεία στην περιοχή του Γαλατά, με την ύπαρξη έξι προκατασκευασμένων αιθουσών διδασκαλίας. 

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Τεχνικών Έργων, Γεώργιος Ξανθουδάκης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, Μανώλης Μηλιαράκης, οι Διευθύντριες και τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Κυδωνίας και ο πολιτικός μηχανικός του Δήμου, συνεργάτης του Δημάρχου σε θέματα σχολικής στέγης, Κων/νος Μπροκαλάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Βάμβουκας γνωστοποίησε αναφορικά με το οικόπεδο στην Παρηγοριά, το οποίο βάσει του σχεδίου πόλεως προορίζεται για την κατασκευή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Κυδωνίας, ότι έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα από τον Δήμο για την επίλυση του θέματος, που σχετίζεται με την απαλλοτρίωση του οικοπέδου. Σχετικά δε με τη χρηματοδότησή της κατασκευής του σχολείου, μέσω Συμπράξεων Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε ότι έχει επανειλημμένα ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, να εντάξει δέκα σχολεία του Δήμου στα Σ.Δ.Ι.Τ., με πρώτη προτεραιότητα το συγκεκριμένο σχολείο. Σημειώνεται ότι για τον λόγο αυτό, άλλωστε, ο Δήμαρχος Χανίων μετέβη στην Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα για να συναντηθεί με τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ και συνεργάτες του Υπουργού Οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Βάμβουκας ζήτησε τη στήριξη της σχολικής κοινότητας, προκειμένου να ενισχυθεί η διεκδίκηση του Δήμου.

Σχετικά με το κτίριο του πρώην Δημαρχείου Νέας Κυδωνίας, το οποίο είχε προταθεί για τη μεταστέγαση του 2ου Δημοτικού Σχολείου, ο Δήμαρχος Χανίων ενημέρωσε τους παρισταμένους ότι η αρμόδια επιτροπή καταλληλότητας, το έκρινε ακατάλληλο για την μετεγκατάσταση του 2ου Δημοτικού Σχολείου. 

Στη συνέχεια συζητήθηκαν εκτενώς οι πιθανές εναλλακτικές λύσεις, που υπάρχουν, προκειμένου να βελτιωθούν οι υφιστάμενες συνθήκες στέγασης των παιδιών στο σχολείο, μέχρις ότου δρομολογηθεί η κατασκευή του νέου κτιρίου στην Παρηγοριά, που θα στεγάσει το 2ο Δημοτικό Σχολείο. 

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε ότι ο Δήμος για την επόμενη σχολική χρονιά θα προχωρήσει στη διευθέτηση των υφιστάμενων χώρων του σχολείου, ώστε να μειωθούν οι προκατασκευασμένες αίθουσες διδασκαλίας, ενώ ταυτόχρονα θα ξεκινήσει άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες για την αντικατάσταση μέρους των  προκατασκευασμένων αιθουσών διδασκαλίας με νέες, που θα πληρούν τις σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook