Απάντηση έστειλε νωρίτερα σήμερα το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Χανίων, αναφορικά στην χθεσινή μας δημοσίευση που ανέφερε μεταξύ άλλων το γεγονός ότι η επιφυλακή των υπηρεσιών ήρθε με καθυστέρηση και αφού είχε κοπάσει η κακοκαιρία.

Στην απάντηση του ο Δ. Χανίων, επισυνάπτει μία φωτογραφία και αναφέρει:

«Στην ιστοσελίδα σας, στη στήλη “Παραπολιτικά”, στο άρθρο με τίτλο “Ο Τρομερός Κυκλώνας ο χαμός στα Χανιά και η …επιφυλακή του Δήμου”, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα 31/10 στις 15.34, κατηγορείτε το Δήμο και τον Δήμαρχο ότι δήθεν ολιγώρησε όσον αφορά τη νεροποντή. Στο άρθρο αναφέρεται μάλιστα επί λέξει: “… ο Δήμος Χανίων βρίσκεται σε επιφυλακή εδώ και μισή ώρα (15.10) αφού μόλις πριν λίγο έγινε η σχετική ανακοίνωση…” .

Προφανώς κανένας από τη δημοσιογραφική σας ομάδα δεν μπήκε στον κόπο να δει ότι ήδη από την προηγούμενη ημέρα, Κυριακή 30/10, ο Δήμος Χανίων είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση και ότι ήδη είχε τεθεί σε επιφυλακή πολιτικής προστασίας, λόγω των επερχόμενων καιρικών φαινομένων. Για του λόγου το αληθές επισυνάπτουμε τη σχετική ανακοίνωση από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Χανίων. 

Λυπόμαστε πραγματικά, που κάποιοι συνεχίζουν την παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης».

Η παρακάτω φωτογραφία επισυνάπτεται στην απάντηση του Δήμου ως απόδειξη κατά αυτούς ότι υπήρχε ανάρτηση στις 30/10 για την ενημέρωση του κοινού. 

Το σχόλιο μας – Με ψέματα δεν λύνεται το πρόβλημα της ανικανότητας του Δήμου

Επειδή την καραμέλα της παραπληροφόρησης την έχει συμπεριλάβει ο Δήμος Χανίων στο φρασεολόγιο του τώρα τελευταία, να τον ενημερώσουμε ότι παραπληροφόρηση είναι όταν γράφεις κάτι που δεν ισχύει.

Στην προκειμένη περίπτωση, στο δημοσίευμα μας δεν υπήρχε καμία παραπληροφόρηση καθότι καυτηριάσαμε το γεγονός ότι ενώ είχε κοπάσει η κακοκαιρία, στις 15:00 το μεσημέρι βγήκε η ανακοίνωση για την επιφυλακή. Αυτό δεν είναι ψέμα αφού εκείνη την ώρα ήρθε η ενημέρωση στα ΜΜΕ.

Τώρα αν ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του θεωρούν ότι μία ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Δήμου, που περιγράφει ένα καιρικό φαινόμενο και σε μία πρόταση αναφέρει ότι θα είναι σε επιφυλακή το πυροσβεστικό κλιμάκιο, είναι ενημέρωση για το ευρύ κοινό, τότε εντάξει, εμείς περιττεύουμε και να μην ξαναστείλει δελτίο τύπου στα ΜΜΕ και να τα ανεβάζει στην ιστοσελίδα και μόνο αφού θεωρεί ότι από εκεί μπορεί να ενημερώνεται ο δημότης των Χανίων.  

Να τους ενημερώσουμε ωστόσο ότι δεν είναι δουλειά μας να μπαίνουμε στην ιστοσελίδα του να αντλούμε πληροφορίες, αλλά είναι υποχρέωση τους να τις στέλνουν για δημοσίευση στα ΜΜΕ.

Τέλος και σημαντικότερο.. Επειδή η τεχνολογία έχει προχωρήσει αρκετά, η δημοσίευση που αναφέρει παραπάνω ότι έγινε στης 30/10 δεν ισχύει. 

Μπορεί στον τίτλο να αναφέρεται η ημερομηνία της Κυριακής, ωστόσο η Google επιβεβαιώνει ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση έγινε χθες 31 Οκτωβρίου 2016.

Άρα το ποιος λέει ψέματα και ποιος παραπληροφορεί το αφήνουμε στην κρίση του κοινού, παραθέτοντας το σχετικό αποτέλεσμα στην αναζήτηση του Google, που αποδεικνύει ότι η ενημέρωση στην ιστοσελίδα του Δήμου Χανίων έγινε χθες 31/10.

Αν θεωρείτε εκεί στο Δήμο Χανίων ότι την ανικανότητα σας θα μπορείτε να την καλύψετε με τέτοιου είδους ψεύδη και παραπληροφόρηση, τότε είστε γελασμένοι, καθότι το χθεσινό μας σχόλιο είναι απλά ένα κομμάτι στο παζλ που έχει συνθέσει η τωρινή δημοτική αρχή, ένα παζλ που χαρακτηρίζει την ποιο ανύπαρκτη δημοτική αρχή όλων των εποχών για τα Χανιά.

Και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά οι δημότες αυτής της πόλης.

Εδώ και η απόδειξη από το Google, όπου σήμερα (Τρίτη 1/11) με μία απλή αναζήτηση στο παραπάνω άρθρο που αναφέρει ο Δήμος οτι δημοσιεύτηκε στις 30/10 αποδεικνύεται ότι η δημοσίευση έγινε χθες 31/10 και πιθανότατα μετά το σχόλιο μας.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook