Μεγάλο προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία, που φτάνει τις 24 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση της Public Issue, την πρώτη της εταιρείας από την ημέρα που η «Αυγή» διέκοψε τη συνεργασία τους.

Σύμφωνα με την έρευνα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 18%, η Νέα Δημοκρατία 42%, Χρυσή Αυγή 8%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 8%, ΚΚΕ 7,5%, Ποτάμι 2,5%, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων 2%, Πλεύση Ελευθερίας 2,5% και λοιπά κόμματα 7,5%.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι αν επιβεβαιωθούν στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση οι μετρήσεις της Public Issue, η Νέα Δημοκρατία προσεγγίζει τις 180 έδρες.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 42% έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συγκεντρώνει το 21%, ενώ κανένας από τους δύο συγκεντρώνει 35%.

Στο ερώτημα για το ποια θεωρείτε καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα, το 34% των ερωτηθέντων απαντάει μια κυβέρνησης της ΝΔ, το 13% μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ το 51% καμία από τις δύο.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην πρώτη θέση με 47% θετικές γνώμες, την ίδια ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην 6η θέση με 22% θετικές γνώμες.

Αξιοσημείωτο εύρημα της Public Issue είναι και το γεγονός ότι σε συντριπτικό ποσοστό 91%, οι ερωτηθέντες δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τη λειτουργία της κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά την αναγκαιότητα διεξαγωγής βουλευτικών εκλογών, το 50% δηλώνει ότι “μάλλον χρειάζεται”, έναντι 48% που δηλώνει “μάλλον δεν χρειάζεται”.

Όλα τα αποτελέσματα της έρευνας αναλυτικά

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook