O υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Kevin Rudd, ανακοίνωσε την τοποθέτηση της κ. Jenny Bloomfield (πρώην Πολυξένη Σιούρδα), ως νέας πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα.

Η κ.Bloomfield αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά της τον Αύγουστο, αντικαθιστώντας τον κ.Jeremy Newman, ο οποίος υπηρετεί στην Αθήνα από τον Μάρτιο του 2008.

Η νέα Αυστραλή πρέσβης, είναι διπλωμάτης σταδιοδρομίας στο Υπουργείο Εξωτερικών. Έως πρόσφατα, ήταν βοηθός γραμματέα του Τμήματος για τη Μέση Ανατολή, ενώ στο παρελθόν έχει υπηρετήσει από διάφορες θέσεις στις αυστραλιανές πρεσβείες στο Ιράν και την Ιαπωνία. Πλην της Ελλάδας, θα επιτελεί επίσης  καθήκοντα ως πρέσβης, με έδρα πάντα την Αθήνα, για την Αλβανία και τη Βουλγαρία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η κ.Bloomfield, είναι ελληνικής καταγωγής  και μιλάει Ελληνικά, έχοντας μάλιστα πάρει το πτυχίο της από το Τμήμα Νεοελληνικών του Πανεπιστημίου Μελβούρνης.

«Από τη νέα θέση μου θα επιδιώξω να προωθήσω της εικόνα μιας ποικιλόμορφης, ανεκτικής και επιτυχημένης Αυστραλίας, η οποία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Ελλάδα σε μια ευρεία γκάμα των κοινών συμφερόντων μας» δήλωσε  χαρακτηριστικά η κ. Bloomfield.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, η νέα πρέσβης είναι παντρεμένη και μητέρα τεσσάρων παιδιών.

Στην ίδια ανακοίνωση, ο υπουργός Εξωτερικών Kevin Rudd, δράττεται της ευκαιρίας  επισημαίνοντας το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων Ελλάδας-Αυστραλίας.

 

Του Δημήτρη Ωραιόπουλου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook