Τα εκρηκτικά προβλήματα που έχουν ξεσπάσει στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, το οποίο παραμένει χωρίς διοίκηση, με συνέπεια να έχουν προκύψει δραματικά ζητήματα στη λειτουργία των οκτώ δομών που έχει στην ευθύνη του, αναδεικνύει με παρέμβασή του το στέλεχος της ΝΔ και στενός συνεργάτης του ευρωβουλευτή Μ. Κεφαλογιάννη, Νίκος Αντωνακάκης.

Όπως εξηγεί, σε μια περίοδο που βαθαίνει το χάος της οικονομικής κρίσης, έχει αφεθεί στην τύχη του το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, το οποίο κυριολεκτικά πηγαίνει με τον… αυτόματο πιλότο, αφού δεν έχει οριστεί νέο διοικητικό συμβούλιο. 

Η αναβλητικότητα αυτή έχει προκαλέσει ασύλληπτες και δραματικές παρενέργειες με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, βρέφη και μικρά παιδιά.

 Στην παρέμβαση του αναφέρει μεταξύ άλλων:

Ακέφαλο, χωρίς διοικητικό συμβούλιο, παραμένει το κέντρο κοινωνικής πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης το οποίο όπως είναι γνωστό αποτελείται  από 8 προνοιακές δομές που φιλοξενούν ευπαθείς ομάδες, ανάπηρα βρέφη, ηλικιωμένους, παιδιά στις παιδικές μέριμνες και με ειδικές ανάγκες.

Τα 8 προνοιακά ιδρύματα της Κρήτης έχουν αφεθεί στο έλεος της αποσύνθεσης , της κακοδιαχείρισης,  και της εγκατάλειψης δεδομένου ότι δεν λαμβάνονται αποφάσεις, για την ορθή διαχείριση τους, την καθημερινή παρακολούθηση της σωστής λειτουργίας τους  και κυρίως με τον κίνδυνο την έλλειψης παροχών στους φιλοξενούμενους στις ιδιαίτερες αυτές προνοιακές δομές

Η Κυβέρνηση οφείλει  άμεσα να προχωρήσει στον ορισμό νέου Προέδρου και διοικητικού συμβουλίου που να πληρούν, όπως και οι προηγούμενοι, όλα εκείνα τα  αξιοκρατικά & επιστημονικά κριτήρια, να έχουν εμπειρία στη διοίκηση, ούτως ώστε τα προνοιακά ιδρύματα της Κρήτης να συνεχίσουν απρόσκοπτα την λειτουργία τους και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους  στους συνανθρώπους μας που τόσο πολύ τις έχουν ανάγκη ιδιαίτερα στο σημερινό δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που ζούμε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook