Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Ηρακλείου στη ΒΙΟΜΕ, στο πλαίσιο των δράσεων στήριξης και προπαγάνδισης του αγώνα των εργαζομένων του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ, σας προσκαλούν στην προβολή του ντοκιμαντέρ του Α. Καρακάση «ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ: ΟΥΤΟΠΙΑ, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016, στις 19.30, στον αυδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο Da (Nτεντιδάκηδων 15, Καμαράκι).

Στο ντοκιμαντέρ αυτό, η κάμερα του Απόστολου Καρακάση ακολούθησε τον αγώνα των θαρραλέων εργαζομένων και μοιράστηκε με το κοινό τα όσα βίωσαν και τις προσπάθειες που κατέβαλλαν, από τη στιγμή που το εργοστάσιο κατασκευής υλικών οικοδομής της ΒΙΟ.ΜΕ. στη Θεσσαλονίκη κλείνει, και εκείνοι αποφάσισαν να κάνουν κάτι επαναστατικό: να το καταλάβουν και να το λειτουργήσουν μόνοι τους με τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας. Με τον τρόπο αυτό το εγχείρημα ενέπνευσε -και συνεχίζει να εμπνέει- ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο και μετατρέπεται σε σύμβολο αντίστασης και αλληλεγγύης, μια ουτοπία ισότητας στα ερείπια της πιο διαλυμένης ευρωπαϊκής οικονομίας.

Στη συνέχεια της προβολής θα ακολουθήσουν:

-συζήτηση γύρω από την ταινία και τις προβληματικές που προκύπτουν από αυτή

-τηλεφωνική παρέμβαση εργαζομένου της ΒΙΟΜΕ, για μια αποτίμηση αλλά και ενημέρωση γύρω από την 2η Ευρωμεσογειακή συνάντηση «Η οικονομία των εργαζομένων», που πραγματοποιήθηκε το περασμένο τριήμερο στο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ,

-διάθεση προϊόντων της ΒΙΟΜΕ

-καφενείο οικονομικής ενίσχυσης του εγχειρήματος

https://www.facebook.com/events/955229754621082/

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook