Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, από τον Αθλητικό Ιππικό Όμιλο Πλακιά, ο Τελικός για το 2016, του Β΄ Διασυλλογικού Αγώνα ΙΔ Περιφέρειας Νήσων Αιγαίου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας (ΕΟΙ) , στις εγκαταστάσεις του Ιππικού  Ομίλου Ρεθύμνου, το Σάββατο και την Κυριακή 29-30 Οκτωβρίου.

Η Ιππική Ακαδημία Κρήτης αγωνίστηκε με τρεις αθλήτριες στην Ιππική Δεξιοτεχνία (dressage) και με δύο αθλήτριες της στην  υπερπήδηση εμποδίων.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο –πρώτη μέρα των αγώνων – στο αγώνισμα της Ιππικής Δεξιοτεχνίας (dressage) κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Α4 με την αθλήτρια της ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΕΧΥΝΑΚΗ-ΠΑΠΑΚΑΛΙΑΤΗ και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Α3 με την ΕΛΛΗ -ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΕΡΔΙΑΚΗ. Και οι δυο αθλήτριες αγωνίστηκαν με τον ίππο ΤΡΥΦΩΝΑ.

Η Ιππική Ακαδημία Κρήτης συγχαίρει τους αθλητές των ομίλων για την συμμετοχή τους και τις θέσεις τους στην κατάταξη και είναι πολλαπλά υπερήφανη για τους αθλητές της και τις επιδώσεις τους στους αγώνες της Περιφέρειας της. Ο τελικός  του αγωνίσματος της Ιππικής Δεξιοτεχνίας ανέδειξε και τους τρεις πρώτους πολυνίκες, στις κατηγορίες Α3 και Α4, τους οποίους και βράβευσε ο Γ.Γ. της ΕΟΙ και Πρόεδρος της Περιφέρειας μας κ. Δημήτρης Γουναράς .

Πρώτη πολυνίκης στην κατηγορία Α4 η αθλήτρια της ΙΑΚΚ,  ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΕΧΥΝΑΚΗ-ΠΑΠΑΚΑΛΙΑΤΗ και τρίτη η επίσης αθλήτρια μας, ΝΑΤΑΛΙΑ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ με τον ίππο Οδυσσέα. Στην Α3 κατηγορία δεύτερη πολυνίκης η αθλήτρια παίδων της Ιππικής Ακαδημίας Κρήτης, ΕΛΛΗ -ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΕΡΔΙΑΚΗ με τον ίππο ΤΡΥΦΩΝΑ και στην τρίτη θέση η   ΝΑΤΑΛΙΑ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ με τον ίππο ΟΔΥΣΣΕΑ.