Λουκέτο στις καντίνες που μέχρι σήμερα λειτουργούν παράνομα θα επιχειρήσει να βάλει το επόμενο χρονικό διάστημα ο Δήμος Ηρακλείου, με τον εισαγγελέα να δίνει σαφείς εντολές προκειμένου να μπει ένα τέλος σε αυτή την ανεξέλεγκτη κατάσταση.

Στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Νίκου Μαρκάκη, ο ίδιος ήταν σαφής και ζήτησε την επιβολή της τάξης, όπου αυτή κρίνεται σκόπιμη, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κλείσουν κάποιες από αυτές τις επιχειρήσεις.

Σήμερα στο Ηράκλειο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Περισυνάκης και ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Στρατής Δαγκωνάκης, λειτουργούν χωρίς άδεια 17 καντίνες στο Ηράκλειο.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι νέοι έλεγχοι από τις αρμόδιες Υπηρεσίες και αυτή τη φορά αν κάποια από τις καντίνες δεν πληροί τις απαραίτητες και προβλεπόμενες προϋποθέσεις, τότε θα σφραγίζεται.

Πρόκειται πάντως για ένα θέμα το οποίο στο παρελθόν έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από την πλευρά των ιδιοκτητών των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, καθώς κάνουν λόγο για «δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Ο κ. Περισυνάκης σε αυτό το θέμα ήταν ξεκάθαρος λέγοντας πως η Δημοτική Αρχή έχει στόχο τη σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Αυτό που συζητήσαμε ήταν ότι πρέπει να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος με τις καντίνες, ξεκαθαρίζοντας πως πλέον για να λειτουργήσει μια καντίνα θα πρέπει να το πράττει σύμφωνα με την προβλεπόμενη άδεια.

Εκείνο που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι δόθηκαν κάποιες άδειες λειτουργίας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όμως, κάποιοι δεν εφαρμόζουν τους όρους και έτσι οι άνθρωποι αυτοί έχουν ειδοποιηθεί ήδη ότι αν οι καντίνες τους δεν είναι όπως προβλέπεται, τότε θα σφραγιστούν άμεσα», επισήμανε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Από την πλευρά του ο κ. Δαγκωνάκης δήλωσε ότι έχει γίνει πλήρης καταγραφή των παραβατών.

«Ουσιαστικά σήμερα όλες οι καντίνες λειτουργούν χωρίς άδεια. Βρισκόμαστε στο στάδιο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που πάρθηκε πριν από 6-7 μήνες για να δοθούν 20 άδειες σε καντίνες. Από αυτές στο στάδιο της διαδικασίας συγκέντρωσης των δικαιολογητικών είναι μόλις 4 ή 5. Οι υπόλοιπες δεν έχουν άδεια λειτουργίας καθόλου», επισήμανε ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της συζήτησης που έγινε στην Εισαγγελία εξετάστηκαν και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται με τη συνένωση των δήμων στους νέους καλλικρατικούς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook