Τελευταία ενημέρωση 17:32: Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο πιλότος μεταφέρθηκε προληπτικά στο ΝΝΚ ενώ δεν κινδυνεύει η ζωή του. Ενώ αρχικά υπήρξαν φόβοι για τα χειρότερα, τελικά επιβεβαιώθηκε την τελευταία στιγμή ο πιλότος κατάφερε να βγει απο το αεροσκάφος και γλύτωσε τα χειρότερα.

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα σε πολεμικό αεροσκάφος στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Χανίων

Πανικός επικράτησε στο αεροδρόμιο Χανίων και συγκεκριμένα στον τομέα που είναι τα στρατιωτικά αεροσκάφη, όταν πολεμικό αεροσκάφος τύπου F16 της 115ΠΜ, λίγο πριν της τέσσερις το απόγευμα, λίγο πριν την απογείωση του και κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες τυλίχθηκε στις φλόγες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πιλότος κατάφερε τελευταία στιγμή να βγει απο το αεροσκάφος, απο το αεροσκάφος υπήρξαν πληροφορίες οτι ακούστηκαν εκρήξεις πιθανόν απο τις δεξαμενές καυσίμων, οι οποίες όμως δεν επιβεβαιώθηκαν, ενω υπέστη σοβαρές βλάβες.

Άμεσα κινητοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία του αεροδρομίου για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΑ επισημαίνει τα εξής:

"Τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου 2016, σε μονοθέσιο αεροσκάφος F-16C Block 52+ της 343Μ της 115 Πτέρυγας Μάχης (115ΠΜ/343ΠΜ) εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην αριστερή πτέρυγα του αεροσκάφους, κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης.

Ο κυβερνήτης, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του, εφαρμόζοντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ακινητοποίησε άμεσα και ασφαλώς το αεροσκάφος, ενώ το προσωπικό του αεροδρομίου κατέσβησε άμεσα την πυρκαγιά. Συγκροτήθηκε Αρμόδια Επιτροπή, η οποία διεξάγει έρευνα για τα αίτια του περιστατικού".