Σύμφωνο για την προώθηση συνεργασιών στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, της επιστήμης, της τεχνολογίας, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της υγείας, της παιδείας, συνυπέγραψε σήμερα στη Περιφέρεια Κρήτης ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης και ο αναπληρωτής διευθυντής της μόνιμης επιτροπής του Λαϊκού Κογκρέσου της επαρχίας Guizhou (νοτιοδυτικά της Κίνας) Zhou Zhongliang επικεφαλής αντιπροσωπείας αξιωματούχων της περιοχής. 

Στην συνάντηση στη Περιφέρεια, συμμετείχαν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης, η γεν. διευθύντρια εσωτερικής λειτουργίας της Περιφέρειας Κρήτης Χρύσα Ελευθερίου και η διευθύντρια αναπτυξιακού προγραμματισμού Μάρω Αντωνακάκη. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης καλωσορίζοντας την Κινεζική αντιπροσωπεία αναφέρθηκε εκτενώς στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού, με έμφαση στον πρωτογενή τομέα και στο τουριστικό προϊόν της Κρήτης.