Οι διοργανωτές του 4ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων,η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Χανίων έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην συζήτηση  με θέμα: Κινηματογραφική παιδεία την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 19.00, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.  

Παρεμβαίνουν: 

Ειρήνη Ανδριοπούλου, Επικοινωνιολόγος με εξειδίκευση στα θέματα εκπαίδευσης και ΜΜΕ
Χαρά Ανδρεάδου, Εκπαιδευτικός,  Σχολική Σύμβουλος Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Χανίων, Σύμβουλος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Θοδωρής Θωμαδάκης, Κινηματογραφιστής 

Ελένη Μούρη, Αναπληρώτρια  Καθηγήτρια ΤΕΙ Αθηνών 

Παναγιώτης Σημανδηράκης, Οικονομολόγος M.Sc, Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Περιφέρειας Κρήτης 
Ματθαίος Φραντζεσκάκης, Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και της εκπαιδευτικής δράσης cineΜαθήματα,
Συντονίζει και παρεμβαίνει ο  Νίκος Τσαγκαράκης, Kριτικός-Iστορικός κινηματογράφου 

Στη συζήτηση παρευρίσκεται και χαιρετίζει ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας, Καθηγητής κ. Μιχαήλ Μπρατάκος. 

Σημειώνουμε ότι ο κ. Μπρατάκος θα βρίσκεται στα Χανιά για την υπογραφή πρωτοκολου συνεγρασιας μεταξυ του ΤΕΙ Αθήνας και της Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης που διοργανώνει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων. Στόχος της συνεργασίας να ενισχύσουν οι δυο φορεις την  συνεργασία τους και να συντονίσουν τη δράση τους μέσω του animation , σε θέματα που άπτονται του Πολιτισμού, της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης  σε ποικίλους τομείς, που εμπίπτουν στα θεματικά πεδία των σχολών του ΤΕΙ Αθήνας και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Τέλος στο  πλαίσιο της ημερίδας θα προβληθούν τα Ντοκιμαντέρ «Αλήτης στο στενό…», «Η δική μου Μέρα», «Το καταφύγιο του Πλατανιά», «Το σπίτι είχε την δική του Ιστορία. Η οικία του Μίκη Θεοδωράκη» , που παρήχθησαν από την δράση Αληθινές Ιστορίες / CRete Education Documentary Project  (CR.E.DOC), οι φωτογραφίες του project «CONTACT to school» και οι μαθητικές ταινίες «Άλντι» και «Εσύ το έκανες».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook