Το Αγγλικό δικαστήριο απέρριψε χθες το αίτημα έκδοσης των ελληνικών αρχών προκειμένου ένας 35χρονος Βρετανός, ο Πωλ Ράιτ, να δικαστεί στην Ελλάδα για τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στα Μάλια τον Μάιο του 2003.

Όλα άρχισαν όταν ο Ράιτ που βρισκόταν για διακοπές με φίλους του στα Μάλια, μπήκε σε ένα αυτοκίνητο που ανήκε σε μπάρμαν της περιοχής.

Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, το αυτοκίνητο το τράκαρε ο φιλος του, ο οποίος έφυγε και τον άφησε να προσπαθεί αν εξηγεί τη ζημιά. Μπήκα στο αυτοκίνητο μαζί του και εκείνος οδηγούσε ανεξέλεγκτα με αποτέλεσμα να τρακάρει σε ένα σκούτερ και να τραπεί σε φυγή.

Όπως δηλώνει στην DailyMail: “Συνελήφθηκα και οδηγήθηκα στο αστυνομικό τμήμα της Χερσόνήσου όπου έμεινα εκεί όλο το βράδυ. Την επόμενη ημέρα οι αστυνομικοί μου είπαν ότι ήμουν ελεύθερος να φύγω ενώ όπως υποστηρίζει πριν φύγει από την Κρήτη δέχτηκε επίθεση από τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου και τρεις φίλους του. Μάλιστα ισχυρίζεται ότι του έκλεψαν και 700 ευρώ.”

Οι ελληνικές αρχές με βάση ένταλμα του 2009, ζητούν τη φυλάκιση του 35χρονου για 15 μήνες ή την πληρωμή προστίμου που φτάνει τις 3.500 λίρες, όμως το δικαστήριο του Γουεστμίνστερ μετά την ακρόαση του καταζητούμενου Βρετανού πολίτη,ο δικαστής Σνόου απέρριψε το αίτημα δηλώνοντας ότι δεν πείστηκε για την ενοχή και δεν μπορεί να χαλάσει τη ζωή ενός οικογενειάρχη που μάλιστα η γυναίκα του είναι έγκυος στο τρίτο παιδί της οικογένειας.Ωστόσο ο ίδιος δεν μπορεί να φύγει απο την χώρα τουλάχιστον αυτότ ο χρονικό διάστημα καθώς θα συλληφθεί.

Πηγή: DailyMail

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook