Μετά από εισήγηση του Υποδιοικητή της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, κ. Νικήτα Καλογιαννάκη, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των δυνάμεων του Ε.Σ.Υ., ελήφθη ομόφωνα η απόφαση για τη δημιουργία Κέντρου Υγείας στο Τυμπάκι.

Η σχετική εισήγηση για την θεσμοθέτηση και λειτουργία ενός Κ.Υ. στο Τυμπάκι  έγινε από την 7η ΥΠΕ Κρήτης με στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην περιφέρεια και την κάλυψη των διαρκώς αυξανόμενων πληθυσμιακών αναγκών που παρατηρούνται και οι οποίες δεν καλύπτονται, στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή του Τυμπακίου.

Μετά τη χθεσινή θετική απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ, ο οργανισμός με τις συνιστώμενες θέσεις και το πλαίσιο λειτουργίας του Κ.Υ Τυμπακίου θα εξετασθούν και θα κατατεθούν άμεσα από την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης αρμοδίως στο Υ.Υ.Κ.Α., προκειμένου να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες για τη σύσταση του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook