Το Facebook έχει παρουσιάσει στο κοινό του εδώ και αρκετό καιρό μια τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για φωτογραφίες. Η ανάπτυξη της αναγνώρισης προσώπου σχεδιάστηκε για να επιταχύνει τη διαδικασία επισήμανσης φωτογραφιών, ωστόσο δημιούργησε ανησυχίες σχετικά με την καταπάτηση της ιδιωτικής ζωής των χρηστών, αναφέρει το guggo.gr.

Η τεχνολογία λειτουργεί ώς εξής: σαρώνει τις φωτογραφίες που ανεβάσατε πρόσφατα, συγκρίνει τα πρόσωπα με προηγούμενες φωτογραφίες και στη συνέχεια προσπαθεί να αντιστοιχίσει τα πρόσωπα προτείνοντας ονόματα από τους φίλους σας. Όταν βρεθεί μια αντιστοιχία, το Facebook ειδοποιεί το χρήστη για να επικυρώσει το άτομο που εμφανίζεται στη φωτογραφία.

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Κονέκτικατ, George Jepsen, ανέφερε σε επιστολή του προς το Facebook τον περασμένο μήνα ότι με αυτήν την υπηρεσία καταπατώνται τα δικαιώματα των καταναλωτών για την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής. Οι άνθρωποι του Facebook ήρθαν σε επαφή με τον Jespen για να βρεθεί μια λύση. Για αυτόν τον λόγο, από τις αρχές Ιουλίου «τρέχουν» διαφημίσεις στο Facebook επεξηγώντας στους χρήστες πως να μπλοκάρουν τη χρήση της λειτουργίας αυτής παντελώς.

Για να μπλοκάρετε τη χρήση της πηγαίνετε στο:
Λογαριασμός->Ρυθμίσεις Απορρήτου->Προσαρμογή ρυθμίσεων->Προτείνετε τις φωτογραφίες μου σε φίλους->Απενεργοποιημένο

Μετά την τροποποίηση του συστήματος, ο Jespen ανέφερε σε ανακοίνωσή του την Τρίτη, «Το Facebook έχει κάνει σημαντικές αλλαγές που θα παρέχει καλύτερες υπηρεσίες και μεγαλύτερη προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών του, όχι μόνο στο Κονέκτικατ, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα». Εσείς τι γνώμη έχετε για αυτήν την νέα τεχνολογία; Την απενεργοποιήσατε ήδη;