Απολογήθηκαν ενώπιον των ανακριτικών αρχών οι 8 από τους 11 του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών. Η διαδικασία ξεκίνησε στις 9:00 το πρωί και σε λίγη ώρα οι 8 αναμένεται να βρεθούν ενώπιον του εισαγγελέα.

Οι περισσότεροι από τους κατηγορουμένους δηλώνουν άγνοια για όσα κατηγορούνται με τους δικηγόρους τους να αναρωτιούνται πως κάποιες από τις συνομιλίες που είχαν με φιλικά τους πρόσωπα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ενοχοποιητικά στοιχεία.

Ο 30ρονος Σύρος ο οποίος φέρεται να είναι ο επικεφαλής του πυρήνα του Ηρακλείου, ισχυρίζεται πως το έκανε μόνο και μόνο για να βοηθήσει ομοεθνείς του να φτάσουν στις χώρες που ήθελαν, ενώ η Ελληνίδα του κυκλώματος υποστήριξε πως έχει εμπλακεί μόνο μια φορά και αυτό για να βοηθήσει φίλο της.

Συγκεκριμένα η Ηρακλειώτισσα υπάλληλος αεροπορικής εταιρίας υποστηρίζει πως είχε οικογενειακές σχέσεις με τον υπάλληλο από την Αθήνα και λόγω των σχέσεων τους, εκείνος της ζήτησε να βοηθήσει σε μια μόνο περίπτωση επισημαίνοντας όμως πως έλεγχος έγινε απλά ήταν πιο ελαστικός.

Υπενθυμίζεται πως τα μέλη του κυκλώματος διακινούσαν αεροπορικώς από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι έφταναν ακτοπλοϊκώς στην Κρήτη από Αθήνα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook