Με τον Υπουργό Υποδομών-Μεταφορών και Δικτύων συναντήθηκε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος  Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διαδικασία δημοπράτησης του Νέου Αεροδρομίου στο Καστέλλι , και εξέφρασε την ευχή του να ολοκληρωθούν  άμεσα οι διαδικασίες που ορίζονται από τη διακήρυξη του έργου,  ενώ έθεσε θέματα  στον κ. Υπουργό, που έχουν να κάνουν με την έγκριση και τη δρομολόγηση μελετών και έργων στην περιοχή τα οποία πρέπει να προχωρήσουν παράλληλα με τη διαδικασία δημοπράτησης, όπως ο αναπτυξιακός σχεδιασμός  του Δήμου, το χωροταξικό (ΣΧΟΑΠ , οριοθέτηση Καστελλίου, σχέδιο πόλης Αρκαλοχωρίου) και συνοδά  έργα τα οποία ο προγραμματισμός και οι μελέτες τους πρέπει να ξεκινήσουν τώρα.

Παράλληλα, προσκάλεσε τον κ. Υπουργό να επισκεφθεί το Δήμο και το Καστέλλι όπου πρόκειται να δουν τα παραπάνω ζητήματα .

Ο  κ. Υπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση του Δημάρχου, αναγνώρισε την αναγκαιότητα των μελετών και των έργων και ζήτησε  από το Δήμαρχο να  υπάρχει ένας μόνιμος διάλογος  με το Υπουργείο του και με άλλα συναρμόδια Υπουργεία αλλά και συνεργασία με άλλους φορείς του νησιού, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο για τον τόπο.

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι η κατασκευή και η λειτουργία του αεροδρομίου πρέπει να συνδυασθεί  με τα μέγιστα οφέλη για την τοπική κοινωνία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook