Τη συμπαράσταση και τη στήριξή τους στο μαθητικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στις 11.00 στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων, για τους πρόσφυγες, στηρίζουν με ανακοινώσεις τους η ΕΛΜΕ Χανίων και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Αναλυτικά όπως αναφέρουν στις ανακοινώσεις τους:

ΕΛΜΕ Χανίων

“Η ΕΛΜΕ Χανίων συμμετέχει και στηρίζει την κινητοποίηση των μαθητών της την Παρασκευή 4/11/2016, στις 11:00πμ, στην πλατεία Αγοράς.

Η απόφαση του συντονιστικού των μαθητών μας να αντιταχθούν σε όσους εναντιώνονται στην εγγραφή των προσφυγόπουλων στα σχολεία και η θέση ότι  οι πρόσφυγες χρειάζονται πόρτες ανοιχτές, έρχεται να συμπληρώσει τις δράσεις και τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ όλο το προηγούμενο διάστημα σ’ ό,τι αφορά στους πρόσφυγες. Συγκέντρωση ρούχων, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, συμμετοχή στις συσκέψεις και στις κινητοποιήσεις για το προσφυγικό, συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση στον Έβρο ενάντια στο φράχτη, απόφαση για άμεση εγγραφή όλων των παιδιών των προσφύγων στο πρωινό ωράριο των σχολείων και απαίτηση στελέχωσης εκείνων των δομών (εκπαιδευτικών και άλλων) που απαιτούνται για την ομαλή ένταξής τους στις πόλεις μας.

Η κίνηση του συντονιστικού των μαθητών των Χανίων μάς κάνει υπερήφανους δασκάλους τους και τη στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Καλούμε, λοιπόν, όλα τα μέλη μας που έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση και την πορεία  την Παρασκευή 4/11, στις 11:00πμ, στην πλατεία Αγοράς.”

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων 

“Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στηρίζει και συμμετέχει στην κινητοποίηση που οργανώνουν οι μαθητές την Παρασκευή 4/11 στις 11πμ στην πλατεία Αγοράς, προκειμένου να  διατρανώσουν ότι οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι και στα Χανιά και ότι δεν ανέχονται το ρατσισμό.

 Οι εκπαιδευτικοί από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε αλληλέγγυοι οργανώνοντας βοήθεια προς τους πρόσφυγες, διεκδικώντας ανοιχτές πόλεις και απαιτώντας τη στελέχωση όλων των δομών για την ομαλή ένταξή τους. Η ισότιμη πρόσβαση όλων των προσφυγόπουλων στη μορφωτική διαδικασία είναι απαίτηση των εκπαιδευτικών σωματείων και υποχρέωση του κράτους, που απορρέει από νόμους και διεθνείς συμβάσεις. Και αυτό δεν εξασφαλίζεται, όταν το Υπουργείο Παιδείας λειτουργεί Δομές Υποστήριξης για την Εκπαίδευση τους, στις 2μμ, μετά δηλαδή τα πρωινά μαθήματα. Οι εκπαιδευτικοί παλεύουμε για ανοιχτά σχολεία για όλους, που να χωράνε όλα τα παιδιά και όλη τη γνώση στην πρωινή ζώνη, με την άμεση λήψη ειδικών αντισταθμιστικών μέτρων για τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών. 

Είμαστε υπερήφανοι για τους μαθητές μας που γυρνάνε την πλάτη στη ρατσιστική προπαγάνδα και αγωνίζονται για την θερμή υποδοχή των προσφύγων στην πόλη μας. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την απόφαση του συντονιστικού των μαθητών για συγκέντρωση και πορεία και καλούμε όλα τα μέλη μας να συμμετάσχουν.”  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook