232 χρόνια κάθειρξη και 311.000 χιλιάδες ευρώ χρηματική ποινή, στον καθένα, χωρίς να αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, επέβαλλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης στον καθένα από τους δυο δουλεμπόρους, που έφεραν στα τέλη του περασμένου Μαΐου 113 ανθρώπους στην παραλία του Αγίου Ανδρέα, στην περιοχή Κουδουμάλο.

Το περιστατικό είχε συμβεί στις 31 Μαιου. Οι πρόσφυγες στην πλειονότητά τους Αφγανοί, Ιρακινοί και Σύριοι, ήταν 49 άντρες, 31 γυναίκες και 33 παιδιά επέβαιναν σε τουριστικό σκάφος με την επωνυμία «black beluca», έχοντας ξεκινήσει πιθανότατα από τα παράλια της Τουρκίας με αναρτημένη την αμερικανική σημαία. Είχαν προορισμό την Ιταλία, αλλά λόγω μηχανικής βλάβης το πλοιάριο δεν κατάφερε να συνεχίσει την πορεία του και οι επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα και σκαρφάλωσαν από τα απότομα βράχια, αναζητώντας βοήθεια.

Η παρουσία των μεταναστών κινητοποίησε άμεσα τις Τοπικές Αρχές με πρώτη την Αστυνομία, δυνάμεις της οποίας μετέβησαν στο χώρο όπου βρισκόταν οι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι και μαζί με εθελοντικές προσφορές τους παρείχαν νερό, ενώ αμέσως μετά και ο δήμος φρόντισε ώστε να χορηγηθούν κάποια πρώτα τρόφιμα, όπως σάντουιτς και να βρεθούν λεωφορεία για τη μετακίνησή τους.

ΑΝΑΤΟΛΗ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook