Εκ νέου ανακρίνεται σήμερα, Παρασκευή, ο 32χρονος Νορβηγός Άντερς Μπρέχρινγκ Μπρέιβικ από την αστυνομία, εν μέσω αμφιβολιών για το κατά πόσο ευσταθούν οι ισχυρισμοί του περί εκτεταμένων διασυνδέσεων με πρόσωπα και ομάδες ομοϊδεατών του διεθνώς.

Πρόκειται για την δεύτερη ανάκριση του Μπρέιβικ μετά τη σύλληψή του.

Ο 32χρονος Νορβηγός βρίσκεται στην απομόνωση, μέχρι να παρουσιαστεί στο δικαστήριο τη Δευτέρα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης η νορβηγική αστυνομία σχετικά με την πορεία των ερευνών δεν έγινε αναφορά στα σημεία, στα οποία θα εστιάσουν οι ανακριτές την Παρασκευή όταν θα έλθουν ξανά ενώπιος ενωπίω με τον Μπρέιβικ.

Ο Πάαλ Φρέντρικ Χορτ, ένας από τους υπεύθυνους της έρευνας, αρκέστηκε να δηλώσει ότι ο 32χρονος θα ερωτηθεί σχετικά «με τις πληροφορίες που ελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες, οι οποίες είναι πολλές».

Στο μεταξύ, μια εβδομάδα μετά τις φονικές επιθέσεις στο νησί Οτόγια οι Αρχές της Νορβηγίας μαζί με τους συγγενείς των θυμάτων θα πραγματοποιήσουν επιμνημόσυνη δέηση στο Όσλο.

Η τελετή οργανώθηκε από την κίνηση νέων του Νορβηγικού Εργατικού Κόμματος. Ο πρωθυπουργός και μεγάλο μέρος της κυβέρνησης θα παρευρεθεί στην τελετή μνήμης για τα 76 θύματα.