Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών για την μεγάλη υπόθεση της μαφίας των Ρομά και κάθε μέρα νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Όπως προκύπτει απο τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες της ΕΥΠ, τα μέλη της σπείρας συνομιλούσαν μέσω των κινητών τους τηλεφώνων σε μια διάλεκτο της φυλής τους, ενώ χρησιμοποιούσαν και ευφάνταστα ονόματα για τις επαφές τους.

Χαρακτητιστικό αποτελεί το γεγονός πως τα μέλη της σπείρας είχαν κωδικά ονόματα, όπως, Ράμπο, Εισαγγελέας, Μπίλιας, Μαραντόνα, Ψηλός, Μαλλιάς και…Σατανάς!

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 42 συλλήψεις, έχουν εντοπιστεί 150 χρυσές λίρες, περισσότερα απο 100 κιλά ασήμι, ράβδοι και φύλλα χρυσού.

Ο ρόλος του Αλέξανδρου Αγγλούπα

Περίοπτη θέση στο κατηγορητήριο, έχει το όνομα ενός ξεχασμένου celebrity, του Αλέκανδρου Αγγλούπα, επιχειρηματίας στο επάγγελμα.

Ο άνδρας αυτός φέρεται ως κλεπταποδόχος καθώς αγόραζε μέρος των κλοπιμαίων της μαφίας των Ρομά.

Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο να είναι αυτός ο «πληροφοριοδότης» της οργάνωσης, ο οποίος ενημέρωνε τα αρχηγικά μέλη για τις κινήσεις επωνύμων και επιχειρηματιών και έδινε στοιχεία για τα σπίτια τους, αλλά και που έκρυβαν χρηματοκιβώτια και κοσμήματα.

Ο Αγγλούπας το 2011 είχε πυροβολήσει την αδελφή της τηλεπερσόνας, Όλγας Φαρμάκη, κάτω απο αδιευκρίνιστες συνθήκες και είχε κατηγορηθεί γι ανθρωποκτονία.

Απο εκείνη την εποχή έως και σήμερα που το όνομά του έρχεται στην δημοσιότητα είχε απομακρυνθεί, δημοσίως τουλάχιστον από το εγχώριο star system

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook